Respect voor dieren

donderdag 25 april 2019

STICHTING AAP

Anders dan 'Varkens in Nood' weigert Stichting AAP steun te geven aan het verzet tegen dierproeven. Ze schrijft: 

“Wij vangen regelmatig ex-proefdieren op, maar het onderwerp dierproeven behoort niet tot onze programma's. AAP richt zich momenteel op een positieflijst, de strijd tegen (illegale) handel in wilde dieren & het tegengaan van wilde dieren in de entertainment. Ieder z'n specialisme.”

Ik vind dat meer dan treurig en beschamend. Hoeveel moeite kost het een organisatie als AAP, met zo'n grote aanhang, om zich luid en duidelijk uit te spreken tegen dierproeven en vivisectie?!
Opvang is uiteraard dweilen met de kraan open.

AAP is in ruim 40 jaar verworden tot een volgevreten organisatie, die nog het meest weg heeft van een dierentuin. Het snakt naar nieuwe leiding, jeugdig elan.

Het is anders geweest. Ooit bestreed AAP, in een coalitie met anderen, het BPRC in Rijswijk. Met historisch resultaat: proeven op mensapen werden wettelijk verboden! *

Later verzette AAP zich tegen het circus met dieren. Dat verzet hield het niet lang vol, maar dat was gelukkig ook niet nodig. Een wettelijk verbod volgde vrij snel. 

Daarna voerde het actie voor een positieflijst van dieren die door particulieren gehouden mogen worden. Ook met (enig) succes.

Als gezegd: AAP is erg hard toe aan nieuwe leiding, jeugdig elan.
 ----------------

*Beschreven in:
Patrick Meershoek, De slag om de chimpansees (Veen Amsterdam 2005)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten