Respect voor dieren

maandag 3 februari 2014

Medische informatie uit Betrouwbare Bron

Een veilige haven op het internet
Een baken op het internet waar patiënt, gezondheid en geneeskunde centraal staan. Beschermd tegen de hoge onstuimige golven van trends, commercie, media-hypes en emoties op de wereldwijde internet oceaan. Waar de medische informatie begrijpelijk, veilig en betrouwbaar is.
Waar plaats is voor verschillende meningen en waar patiënten, dokters, overheid  en betrouwbare non-profitorganisaties gelijkwaardig hun visie kunnen geven. Een haven waar bezoekers veilig rond kunnen wandelen. Waar gekozen is voor onafhankelijkheid en kwaliteit in plaats van kwantiteit. Waar iedereen zijn eigen mening kan vormen. Waarvan het fundament gelegd is door dokters en drijft op vrijwilligers.
Een veilige internethaven voor zorggebruikers, zorgverleners, geïnteresseerden en toevallige surfers. Waar mensen om mensen geven. Dat is wat wij gecreëerd hebben.
Wij zijn www.BetrouwbareBron.nl.

www.BetrouwbareBron.nl is in 2008 door medici opgezet wegens het ontbreken van een onafhankelijke gezondheidssite waar uitsluitend patiënteninformatie van betrouwbare niet-commerciële organisaties gebundeld was. De intentie was een gezondheidswebsite op te zetten waar patiënten veilig informatie konden krijgen en dokters veilig heen konden verwijzen zonder zich zorgen te maken over commerciële of ongecontroleerde informatie. In oktober 2008 ging de website online en was meteen een doorslaand succes bij dokters, zorgorganisaties, media en (natuurlijk het belangrijkste) de bezoekers.

De redactionele inhoud wordt beheerd door de Stichting Betrouwbare Bron. De Stichting heeft als doel om patiënten naar betrouwbare informatie over ziekten en klachten op het internet te leiden. Door beter geïnformeerd te zijn kunt u, samen met uw zorgverlener, hopelijk beter omgaan met uw aandoening en behandeling.
Er is een grote, brede medische onafhankelijke redactie, welke onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Betrouwbare Bron valt.

2 opmerkingen:

  1. Het onaangename is dat Google je ook in de gaten houdt als je medische sites bezoekt. Voorbeeld: toen ik wat info over darmpoliepen opzocht, werd mij in een advertentie gevraagd of ik geen stoma wilde. Hoewel ik Ixquick als zoekmachine gebruik, kan ik niet helemaal om Google heen. Dit blog heeft met Google te maken, net als YouTube, dat ik trouwens niet meer aanklik. Sommige kennissen van mij hebben alleen een gmailadres. Google slaat volgens de krant alle info uit e-mails op.

    BeantwoordenVerwijderen