Respect voor dieren

dinsdag 31 juli 2018

DIERPROEVEN EN BABYSTERFTE


Minimaal 19 baby’s zijn slachtoffer van experimenteel gebruik van viagra tijdens zwangerschap in 10 Nederlandse ziekenhuizen.

Een veel betere, gedocumenteerde analyse van het experiment dan de babbel in de Volkskrant van 28/7 geeft het Duitse ‘Artsen tegen dierproeven’.

Kon (bijv.) Proefdiervrij maar zulke stukken leveren.

2 opmerkingen:

  1. In de link naar de tekst van de Duitse vereniging van artsen tegen dierproeven wordt verwezen naar een lijst van risicovolle medicijnen. Hieronder valt de anticonceptiepil. Deze pil is echter het beste voorbehoedmiddel. Vrouwen kunnen wel buiten geslachtsgemeenschap, maar de meeste mannen willen die graag. Kennelijk is men in al die jaren nog niet in staat geweest een veilige anticonceptiepil te maken. Bestaat er overigens ook een Nederlandse vereniging van artsen tegen dierproeven?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zover ik weet bestaat er geen Nederlandse Vereniging van Artsen Tegen Dierproeven. Er is überhaupt weinig krachtige, georganiseerde oppositie tegen dierproeven in dit land. Terwijl er notabene wel een vertegenwoordiging van dieren in het parlement is...

    BeantwoordenVerwijderen