Respect voor dieren

zondag 17 maart 2019

DONORWET en PARTIJ vd DIEREN


In 'Buitenhof' van 10 maart j.l. werd de Donorwet weer eens aan de orde gesteld, een paradepaardje van D66. Henriette Prast stemde daar voor, toen ze nog lid van die partij was.
Het gaat over orgaandonatie, waarbij je donor bent TENZIJ je aangeeft dat niet te willen. Een regeling die in verschillende Europese landen van kracht is.


De Partij voor de Dieren neemt bij dergelijke onderwerpen altijd een orthodox-christelijk standpunt in. Het lichaam is van God gegeven en daar blijf je van af. Zoiets. Tegen de Donorwet.
Ik weet niet of de Partij ook van de hele donorwetgeving af wil. Dus ook van transplantatie van organen. Is acceptatie van een orgaan van iemand anders wel/niet in overeenstemming met de beginselen van de PvdD? Wie het weet mag het zeggen.


Het is al met al geen reclame voor de partij en er wordt wijselijk dan ook weinig ruchtbaarheid aan gegeven. De PvdD is een seculiere partij, die vooral aanhang heeft in de grote steden. Dat is toch meest ander volk dan in de provincie ('biblebelt'). Dat de leden een dergelijk beleid in meerderheid accepteren, vind ik dan ook onbegrijpelijk. Ik vermoed dat Henriette Prast er ook zo over denkt. 

https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/468085/Buitenhof.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten