Respect voor dieren

dinsdag 30 juli 2019

INFORMATIE OVER DIERPROEVEN. WAARSCHUWING ! (2)


Sinds het toegenomen verzet tegen dierproeven en vivisectie – mede te danken aan internet – is er een tegenreactie op gang gekomen, ter verdediging ervan. Vaak georganiseerd door wetenschappers die zich aangetast voelen in eer en goede naam (!), en hun voortbestaan – en financiering - niet in gevaar willen zien brengen.
Zij hebben websites opgezet, waarin ze hun smerige werk proberen goed te praten. Onder het motto: het doel heiligt de middelen.

Ik noemde al de Stichting Informatie Dierproeven (SID).
Daarnaast bestaat EARA: Europese Animal Research Association.
De informatie die deze clubjes geven is vaak misleidend, gezien hun doelstelling: het verdedigen van dierproeven. Als je je daarvan niet bewust bent, kun je behoorlijk op het verkeerde been gezet worden.
Ook EARA beroept zich op het vermeende nut van dierproeven. Aan moraal geen boodschap.
Om een idee te krijgen van hoe EARA te werk gaat, het volgende citaat van de website:

“De oprichting van EARA volgde nadat wetenschappers erkenden, dat er een behoefte aan een openbaar informatie platform in Europa bestaat, waar burgers en journalisten meer over de feiten en het nut van dierproeven kunnen leren.

Door juiste en op bewijs gebaseerde informatie over de voordelen van biomedische dierproeven te bieden, wil EARA het publiek informeren, voorlichten en samenbrengen, om zo het onderzoek te steunen en een open debat over het makkelijker maken van het gebruik van dieren voor wetenschappelijk onderzoek.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten