Respect voor dieren

zaterdag 2 januari 2021

TABOE

Als IETS salonfähig is, dan is het klimaat.

 

Als IETS taboe is, dan is het proefdier & dierproef.

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Blijkbaar voelen mensen zich onmachtig. Van nature stelt men vertrouwen in de witte jas. Pijnlijk is het gemis aan goede voorlichting. Kijk naar zo'n dierenpartij, hoe ook die het laat liggen en het onderwerp niet meer dan marginaal behandelt.

      Verwijderen
  2. Kranten plaatsen zelden artikelen en reacties waarin kritiek wordt uitgeoefend op dierproeven. Eigenlijk zou er een anti-dierproevenpartij dienen te worden opgericht. Of kan Barend een boek schrijven waarin hij alle argumenten tegen dierproeven op een rijtje zet? Als het een pakkende titel krijgt, hoeft het misschien niet eens in eigen beheer te worden uitgegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Boeken helpen proefdieren niet. Daar is de politiek voor nodig. Maar de Partij voor de Dieren kan dit onderwerp niet aan: te groot, te ingewikkeld. De PvdD heeft al jaren z'n handen vol aan de vee-industrie, en milieu & klimaat.
      Er dient inderdaad een geschiktere partij te komen, dan wel het onderwerp onder te brengen bij een bestaande, belangstellende partij. Dank voor meedenken!

      Verwijderen