Respect voor dieren

donderdag 4 februari 2021

VERKIEZINGEN: NEDERLAND, DUITSLAND

Op 26 september a.s. worden in Duitsland ca. 600 leden gekozen voor een nieuwe, federale Tweede Kamer.

15 Dierenwelzijnsorganisaties eisen in een Open Brief dat het afschaffen van dierproeven opgenomen wordt in de programma’s van de verschillende politieke partijen.

Het gaat met name hierom, puntsgewijs:

Wichtig sei daher, nicht nur 1. verbindliche Ziele und 2. Ausstiegsdaten für die einzelnen Forschungsgebiete auszuarbeiten, eine Gesamtplanung müsse auch ein 3. Umsetzungsmanagement, 4. eine konkrete Finanzierungsstrategie, und 5. ein Monitoring-System umfassen.

Dus: doelen en data. Een beleidsplan, met financiering en monitoring van de voortgang.

In Nederland heb ik die dierenwelzijnsorganisaties gezien noch gehoord. Zelf  heb ik er hier, vrij uitgebreid, voor gepleit maar het niet teruggevonden in het programma van de Partij voor de Dieren. Ik denk dat we eerlijk moeten erkennen dat de Partij dit onderwerp niet aan kan.

https://www.aerzte-gegen-tierversuche.de/de/news/aktuelle-news/3317-ausstiegsplan-aus-dem-tierversuch-gehoert-in-jedes-wahlprogramm

1 opmerking:

  1. Laat GroenLinks zich met het milieu bezighouden. Dan kan de Partij voor de Dieren zich volledig richten op dierenwelzijn. Over de intensieve veeteelt heeft de partij al genoeg gezegd. Nu kan de PvdD alle aandacht aan dierproeven besteden.

    BeantwoordenVerwijderen