Respect voor dieren

woensdag 5 november 2014

Proefdiervrij: heden en verleden (ingez.)

Ooit werden (jaren '80 - '90) twee antivivisectie-organisaties door top-ambtenaar H.J. Smid van Volksgezondheid via een collega vanuit het ministeriĆ«le ‘cadeau gegeven’ aan de alternatieven-industrie. Nu gaan de miljoenen van ooit goed-bedoelende donateurs van de toenmalige Ned. Bond tot Bestrijding der Vivisectie en de Anti Vivisectie Stichting middels het omgedoopte ‘Proefdiervrij’ (Proefdiervrij-directrice Zuidgeest ) naar 'alternatievenvalidatie'; geld dat werd geschonken om mee tegen dierproeven te strijden, wat nu niet gebeurt – terwijl het de taak juist is van de industrie om zelf haar onderzoek naar alternatieven voor haar eigen fouten te financieren.

[In de jaren '80 schonk Smid’s bestuur reeds proefdieren, kooien en financiering tot deelname aan congressen aan dierproefnemers, welke gegevens werden weggestickerd uit de financiĆ«le registeraccountantsrapporten, wat de leden van de ALV van de vereniging niet lukte ongedaan te krijgen. 
De oud- Haagse arts Pieter Pijl, oprichter van NBBV & AVS die reeds voor Hans Ruesch met wetenschappelijke argumenten tegen dierproeven wilde strijden draait zich om in zn graf.]

Top-ambtenaar H. Smid is inmiddels directeur van ZonMw, en op diens ‘Linkedin’ profiel is niet eens te zien dat hij ooit werkzaam, noch bestuurder is geweest bij de AVS en de NBBV, waarna hij werkzaam werd bij ZorgOnderzoek Nederland, Praeventiefonds, en nu dus ZonMw. 
Bij ZonMw verdeelt hij momenteel miljoenen Euro’s aan onderzoeksbudget aan dierproefnemers. 

Zuidgeest verdient tussen €3.500 en €4.000 netto en woont er aardig van in een van de duurdere duinwijken in Den Haag zuid .. met activisten praat ze niet; wel met de dierproefnemers met wie ze haar zaakjes/fondsjes runt.

Met Netty van Lookeren wordt nog steeds geheuld door dierproefnemers, die haar als 'alternatievenexpert' hebben opgeworpen richting staatssecretaris Dijksma (!? terwijl ze van huis uit vertaalster en commercieel kattenfokster! is, en niets anders). 
Ook wordt haar onkunde opgeworpen alsof zij juist dierenbeschermster is door de Stg MisInformatie Dierproeven (SID):

Ze is in ieder geval een daadkrachtige infiltrante - laat dat gezegd zijn! 

 ***
Commentaar

De Dierenbescherming laat u nog onvermeld. Die is niet alleen NIET tegen dierproeven, - zij werkt zelfs mee aan de promotie ervan. En wel via deelname door Janne Kuil aan de redactieraad van de Stichting (mis)Informatie Dierproeven:

dr. Jeffrey Bajramovic
PhD, afdelingshoofd Alternatieven,
Biomedical Primate Research Centre (BPRC)

• drs. Marianne Kuil,
senior beleidsmedewerker Dierproeven en biotechnologie,
Dierenbescherming

• prof. dr. Pieter H. Reitsma
hoofd Einthoven Laboratorium voor Experimentele
Vasculaire Geneeskunde, Leids Universitair Medisch Centrum

• prof. dr. Merel Ritskes-Hoitinga
hoofd Centraal Dierenlaboratorium en SYRCLE, Radboudumc

• dr. Cees Smit
voorzitter Stichting Informatie Dierproeven
 

Dit is de link:

http://www.informatiedierproeven.nl/files/Brochure%20SID/ZoDoende%20Brochure_2012-Digi.pdf

Dierenbescherming anno 2014.

2 opmerkingen:

  1. Bij het lezen van dit alles voel ik een groot ongerief.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. bah... dit is de grootste frustratie van mij. dierenorganisaties die totaal andere belangen hebben.
    Greenpeace, WWF, DB, horen ook in dit lijstje.
    goed dat deze blog dit aan de kaak stelt.

    BeantwoordenVerwijderen