Respect voor dieren

vrijdag 9 januari 2015

De verwording van het 'Goede Doel'

.
Gevers aan goede doelen verdiepen zich in het algemeen niet in het goede doel, dwz. gaan niet na wat er concreet met hun gift/donatie gebeurt. Het woord ‘goede doel’ heeft van zichzelf al een magische klank en men zou haast verontwaardigd zijn wanneer iemand daar kritisch naar wil kijken. Het publiek vertrouwt er maar op dat het goed zit.

De goede doelen-fondsen van hun kant vinden dit (uiteraard) allang best en spelen geen open kaart. Geen haan die ernaar kraait. Ik vind dat onacceptabel.

In Groot-Brittanniƫ heeft dit wel geleid tot een reactie, en wel onder de naam Victims of Charity. Aanwezig op internet met de website http://www.victimsofcharity.org, en op Facebook.

Al in 2011 is hierover door Stallwood en Menache een lijvig rapport gepubliceerd met als ondertitel the cruel and invalid scientifc experiments funded by medical research charities.

3 opmerkingen:

  1. Ook de grote avondprogramma’s ten bate van het Kankerfonds e.d., waar bekende persoonlijkheden aan meedoen, ook hoogstaande, faire tv-personen die dikwijls in hun programma’s verborgen dierenleed aan het licht brengen -
    Beseffen ze dan niet waaraan al dat geld dat binnenkomt besteed wordt?!

    Als er weer z’n show komt en deze personen zich er dan weer voor inzetten zal ik hen een brief schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bestaat zo'n lijst als die op bovenvermelde Engelse website is geplaatst ook in Nederland? Of kun je ervan uitgaan dat alle medische goede doelen een dekmantel zijn voor vivisectie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Antidierproevencoalitie komt in het voorjaar ook met een lijst van goede doelen die dierproeven uitvoeren.
      Met hulp van Dr. Menache.

      Verwijderen