Respect voor dieren

woensdag 11 februari 2015

Contra InnoSer (Leiden)

Op 6 februari j.l. werd actie gevoerd tegen de komst van proefdierfokker InnoSer in Leiden. Het was berekoud, maar droog. Activisten hebben sowieso een hekel aan aangenaam weer. Toch maakte de zon (bij mij) veel goed. En het weerzien van oude bekenden natuurlijk. De opkomst was verrassend: toch zo’n vijftig dierenvrienden demonstreerden voor het gebouw op het Bioscience Park.

Foto: J.P. Kranenburg/Animal Rights
Het bijzondere was dat de actie uitging van de Leidse politiek. Dat wil zeggen van een drietal partijen die zich gepiepeld voelen door het College van B&W. Naast gemeenteraadsleden van de Partij voor de Dieren (Dick de Vos) waren dat SP en GroenLinks. De rijen werden aangevuld door activisten van ‘Animal Rights’, voorheen onderdeel van ADC. Voor onze beveiliging was er een handvol agenten. Het Leidsch Dagblad had de jongste bediende gestuurd.

Na enige toespraken kwam er al vrij snel een einde aan de bijeenkomst. Gelukkig was er op loopafstand een vegetarisch eethuisje, waar we konden opwarmen en ons tegoed doen aan falafel.


 Van zo’n grote groep demonstranten zou m.i. nuttiger gebruik gemaakt dienen te worden, n.b. vlak bij het station! Het bezwaar had daar breed uitgevent kunnen worden. 

Terloops ving ik op dat de bezwaartermijn tegen de vergunning de dag ervoor verlopen was. Zonder ervan gebruik gemaakt te hebben…

5 opmerkingen:

  1. Jammer genoeg heb ik hier niets van meegekregen, ook niet op de Sociale Media, Spijtig dat er geen gebruik is gemaakt van de bezwaar termijn ..
    Voor degenen die er waren " WELL DONE ! "

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welke bezwaartermijn bedoel je?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach te dom voor woorden. De termijn om bezwaar te maken tegen het verlenen van de (vestigings?)vergunning aan InnoSer. Details ken ik niet maar met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

      Verwijderen
  3. De protestdemonstratie is kennelijk georganiseerd door mensen die eerst doen en dan denken. Je begint toch met bezwaar te maken tegen het verlenen van een vergunning aan een proefdierfokkerij? Het is om te huilen. Barend heeft gelijk dat je met zulke vrienden geen vijanden meer nodig hebt. Wat een dilettanten! En dan ook nog op een minder gunstige plek laten demonstreren...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuk voor je. eigenlijk niet, want ik ben tegen dierproeven. doei!

    BeantwoordenVerwijderen