Respect voor dieren

maandag 20 augustus 2018

DIERPROEVEN EN COSMETICA



Volgens de Duitse voorstanders van dierproeven wordt cosmetica niet meer op dieren getest. In ieder geval niet in de EU.
 ‚Tierversuche Verstehen’ (TVV) heeft daar gelijk in.
Het interessantst is echter altijd wat zulke mensen als die van TVV - NIET - vertellen.

Maar vooraf toch even de aandacht voor het feit dat BOTOX nog altijd op dieren getest wordt. Mag geen cosmetica heten. Dat noem ik: liegen waar je bij staat.

Schoonmaakartikelen worden ook op dieren getest. Geen cosmetica, akkoord, maar waarom is dat nodig?
Is er niet genoeg kennis, zijn er niet genoeg middelen om een eind aan dit ontwerpen en testen te maken?

Waarom wel bij het een, niet bij het ander?

En verder: waarom moest het zolang duren – tot 1997/1998 - voordat een eind gemaakt werd aan het testen van cosmetica? Hier raken we aan een belangrijk punt. Voorstanders van dierproeven zoals TVV, schermen graag met zo’n verbod, maar wat ze er niet bij vertellen is dat onderzoekers zich tot het laatst tegen zo’n verbod VERZET hebben.

Beter dan iets anders laat dit zien hoe het deze mensen ontbreekt aan iedere moraal, ieder vorm van geweten.
De geschiedenis leert dat het terugdringen van dierproeven op onderzoekers steeds veroverd moet worden. Zonder onophoudelijke actie zijn proefdieren verloren. 

Dit geldt ook voor het actuele  invoeren van alternatieven voor dierproeven, de zgn 3 R’s (of 3 V’s). Daar hebben de meeste onderzoekers helemaal geen zin in. „Geen tijd voor.“ Ze doen het af met de verzekering dat „er geen alternatieven zijn“.
Zonder activisten en zonder overheidsingrijpen komt hier dus niets van terecht.

1 opmerking:

  1. Hopelijk fungeert Google nu niet als stoorzender bij het reageren op je blog. Ik wil de lezers er graag opmerkzaam op maken dat het cosmetische merk Alviana het veganistische keurmerk draagt en dat er uiteraard geen dierproeven voor zijn verricht. De tandpasta, shampoo, zeep, deodorant, lipbalsem, enz. van Alviana kun je kopen bij de Gezondheidswinkel.

    BeantwoordenVerwijderen