Respect voor dieren

vrijdag 31 augustus 2018

ZEGGEN EN DOEN



In reactie op de verbluffende Amerikaanse peilingen die een meerderheid laten zien van tegenstanders van dierproeven – voor MEDISCHE doeleinden! – verdedigen in het nauw gedreven onderzoekers op ons continent zich met de uitspraak: ‘Mensen doen lang niet altijd wat ze zeggen.’

Het is hun laatste houvast.

Want het moge waar zijn dat mensen niet altijd doen wat ze beweren, maar dan zien deze pseudowetenschappers toch over het hoofd dat het verzet tegen dierproeven, de volharding waarmee die strijd gevoerd wordt, niet van vandaag of gisteren is. Noch is m.i. te verwachten dat de inzet voor de proefdieren minder zal worden. Integendeel.

Wel zou je in eigen land veel meer uitgesproken verzet willen zien. Van de Partij voor de Dieren, vertegenwoordigd in 2de en 1ste kamer, met een aanhang van duizenden leden, merken de proefdieren vrijwel niets. Af en toe een Kamervraag, en dat was het dan weer.
De leden doen of ze doof en blind zijn.

Proefdiervrij, met twee tot drie keer zoveel leden, is zelfs LIEF voor onderzoekers! Als ze maar eens een keer minder een dierproef willen doen, dan gaat Proefdiervrij wel langs de deuren om geld op te halen. Bij wijze van spreken.
Ook hier: leden als makke schapen.

In dit land maken we ons werkelijk druk over alles, zolang het maar niet over dierproeven gaat. Dividendbelasting, gaswinning, zomertijd, cartoons, enz. enz. enz.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten