Respect voor dieren

maandag 11 februari 2013

'Proefdiervrij' leest...


In het decembernummer van het kwartaalblad van Proefdiervrij staat een boekbespreking, nl. deze:

In zijn boek ‘we aaien ze, we haten ze, we eten ze’ beschrijft Herzog hoe tegenstrijdig mensen met dieren kunnen omgaan. Naast vele andere onderwerpen worden ook dierproeven besproken in dit boek. Hal Herzog is een van ’s werelds belangrijkste experts op het gebied van de relaties tussen mens en dier en biedt u met dit boek zeker genoeg stof tot nadenken.

Je zou zeggen dat als het over dierproeven gaat, Proefdiervrij toch wel meer dan gewone belangstelling zou hebben. Niet dus, de lezer mag het zelf uitzoeken. Een nietszeggende tekst van enkele regels.

De publicatie van Hal Herzog (foto) is al van 2011, en bevat een uiterst belangrijk hoofdstuk over het disfunctoneren van dierexperimentencommissies. Daarop zou Proefdiervrij toch volop de aandacht dienen te vestigen!

Het werd hier besproken op 14 juni 2011, en nogmaals naar verwezen op 31 januari 2012.
Voor wie het vergeten is, hier een link.

3 opmerkingen:

  1. Het beste lijkt me om niet alleen de uitvoerders aan te pakken, maar allereerst de overheden, die dierproeven verplicht stellen. Zoals de Partij voor de Dieren zich heeft ingezet tegen het onverdoofd ritueel slachten (tot nu toe helaas zonder resultaat), kan die partij ook blijven hameren op een verbod op dierproeven en daarvoor steun zoeken bij andere partijen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een centenkwestie, dus ook een kwestie van mentaliteit. En van geweten.

      Die eigenschappen ontbreken allerwegen, in de eerste plaats bij de mensen die proefdieronderzoek (laten) doen.

      De o n v e r h u l d e mentaliteit van de meeste mensen, ook van gezagsdragers (inclusief Obama) is o.a. goed te zien in Guantanamo Bay.

      Verwijderen
    2. Heidelbergse Catechismus11 februari 2013 om 16:52

      De mens is van nature zondig en tot alle kwaad geneigd.

      Verwijderen