Respect voor dieren

donderdag 22 augustus 2013

Dierproeven: laat je nakijken

http://speakingofresearch.com/2013/08/16/the-double-life-of-dr-lawrence-a-hansen/#comment-16523

7 opmerkingen:

  1. PETA is onvolprezen. Ik heb een opmerking over een reactie van iemand die schreef dat mensen in plaats van dieren moesten worden verplicht als proefpersonen te fungeren, zoals er ook militaire dienstplicht bestaat. Vooropgesteld dat ik tegen dierproeven ben, wil ik erop wijzen dat de militaire dienstplicht in heel wat landen gelukkig is afgeschaft en dat het misdadig is mensen onvrijwillig tot proefpersonen te maken. Als er niet genoeg vrijwilligers zijn, dan gaat het experiment maar niet door.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel voor militaire dienst zijn en dus voor het doden en verwonden van mensen, en tegen dierproeven zijn, is inconsequent. In hoeverre homeopathie werkzaam is, vind ik moeilijk te beoordelen. Een voordeel is wel dat homeopathische geneeskundige onderzoekers geen dierproeven nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het gaat om het systeem. Wil je geneesmiddelen, ontwikkel/test ze dan NIET op dieren, maar bijv. wel op mensen. Bij voorkeur natuurlijk patiƫnten woor wie het middel bedoeld is. In alle gevallen dieren erbuiten laten.

      'Sociale Dienstplicht' zal misschien niet nodig zijn, maar is niet bij voorbaat uit te sluiten. Net zo min als patiƫnten bijv. verplicht in quarantaine gehouden worden.

      Verwijderen
  3. Barends vergelijking gaat mank. Mensen met een besmettelijke ziekte in quarantaine houden is een noodzakelijk kwaad. Mensen verplichten tot het ondergaan van medische experimenten, door Barend volkomen ten onrechte sociale dienstplicht genoemd, is aantasting van de lichamelijke integriteit en dus strafbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mishandelen van dieren is strafbaar. Het doen van dierproeven niet.
      Heeft niks met recht te maken: wetgeving is puur politieke machtsuitoefening.

      'Noodzakelijk kwaad' heb ik ook al eens eerder gehoord.

      Verwijderen
  4. Wil jij dan dat mensen met tbc, roodvonk, enz. niet in quarantaine worden gehouden? Eerst wilde je het wel, want jij begon erover. Verder heb ik schoon genoeg van je jijbakken. Ten slotte citeer ik maar weer uit de Internationale:
    "De staat verdrukt,
    de wet is logen."
    Stem niet en word anarchist!
    Natuurlijk kunnen wetten worden veranderd. Tot 1956 was een gehuwde vrouw handelingsonbekwaam.
    PS: iemand die tegen dierproeven is, maar voor proeven met mensen die geen proefpersoon willen zijn, bevestigt het vooroordeel dat dierenliefhebbers mensenhaters zijn en kan niet serieus worden genomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Overigens mijn complimenten aan Barend voor de manier waarop hij zijn mannetje stond in de discussie op de website waarnaar hij hierboven heeft verwezen.

    BeantwoordenVerwijderen