Respect voor dieren

dinsdag 24 april 2012

Wereldproefdierendag in Rijswijk

Het Biomedical Primate Research Centre (achtergrond)
Nu de snelwegen op veel plaatsen in de Randstad vijf- tot zesbaans geworden zijn, is het niet meer zo moeilijk op tijd in Rijswijk te zijn, aan de Lange Kleiweg, ingang BPRC: Biomedical Primate Research Centre. Ik had mijn laarzen meegenomen, evenals de paraplu, maar de laatste bleek maar heel even nodig. De zon kwam zelfs nog door.
Op het grasveld naast de ingang stonden al honderd witte kruisen opgesteld. We kregen allemaal een rode overall – import Guantanamo Bay – met in witte letters achterop: AGAINST ANIMAL TESTING. Verder was er gezorgd voor posters en bloemen.
We stelden ons op rondom het veld met de kruisen, en luisterden eerst naar een toespraak van Danny, - een geboren redenaar. Daarna plaatsten we, een voor een, een poster aan de voet van een kruis en legden de bloemen ervoor. Op deze manier herdachten we de ontelbare apen die in het gebouw ernaast gemarteld en vermoord zijn.

We waren met een groep van ongeveer 50 mensen. Ik sprak wat bekenden, uit Den Haag en van elders. Er was veel media-aandacht, o.a. van RTVWest, van het Jeugdjournaal, de Telegraaf enz. De meeste werden te woord gestaan door Robert, naast Danny leider van de Antidierproevencoalitie. Na zo'n anderhalf uur braken we op. Een mooie plechtigheid, goed georganiseerd door het ADC.
’s Middags was de herdenking in Gent (België).
Le Petit Chien

2 opmerkingen:

  1. De onverschilligheid ten opzichte van dieren blijkt ook uit het gejuich bij links en rechts in de politiek over het feit dat de Dierenpolitie wordt opgeheven, die zo ongeveer het enig goede was dat de demissionaire regering heeft voortgebracht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In "Trouw" van heden (26 april 2012) schrijft Elma Draaijer, die al eerder in dit blog is bekritiseerd om haar dieronvriendelijke opstelling, dat het goed is dat met het vallen van het kabinet ook de Dierenpolitie van de baan is. Zij verschuilt zich hierbij achter eerdere kritiek van de Partij voor de Dieren (Marianne Thieme had de Dierenpolitie een wassen neus genoemd) en van de Dierenbescherming, die had beweerd hetzelfde te doen als de Dierenpolitie. Toevallig staat in "Trouw" van vandaag ook een paginagrote advertentie van de Dierenbescherming, waarin deze organisatie het opneemt voor de Dierenpolitie en laatstgenoemde prijst om de reeds behaalde resultaten. De Dierenbescherming roept op tot samenwerking tussen Dierenbescherming en Dierenpolitie en dringt er bij de bevolking op aan zich niet door politieke partijen, van welke kleur dan ook, te laten ophitsen tegen de Dierenpolitie.

    BeantwoordenVerwijderen