Respect voor dieren

dinsdag 9 oktober 2012

N I E T solidair: Erno Eskens en Marianne Thieme


In 2003 publiceerde ene Peter Siebelt het boekje Eco Nostra. Het netwerk achter Volkert van de Graaf. Met een voorwoord van Prof.dr. Bob Smalhout.

Smalhout (1927-) was door Fortuyn vast gevraagd om in zijn kabinet minister van Volksgezondheid te worden, dus die wilde een voorwoord niet weigeren. Ik kreeg het boekje onlangs in handen. Het is een schotschrift tegen ‘de linkse kerk’, waar m.i. niemand iets wijzer van wordt. Het gaat over taarten gooien ‘als generale repetitie’ voor de moord op Fortuyn, maar ook over allerhande personen en organisaties waar ik nog nooit van gehoord heb. Zo zijn bijv. 20 blz. gewijd aan een Filippijnse vluchteling, genaamd Quimpo.

Afgesloten wordt met 25 blz. 'actie-overzicht 1979-2003'. Dit gaat vooral over het bevrijden van nertsen, over gewelddadige acties tegen McDonald’s en slachterijen, en tegen het BPRC.

Dit overzicht kwam me bekend voor.

In 2009 publiceerde Erno Eskens, filosoof en vooraanstaand lid van de Partij voor de Dieren, een boekje, getiteld Democratie voor dieren. Een theorie van rechtvaardigheid. Met een voorwoord van Marianne Thieme.

Dit is vooral een publicatie van goede bedoelingen, - tot je komt op blz. 64. Vandaar tot blz. 99 wordt, jawel, een 'actie-overzicht' gegeven van 1979 tot 2009. Bevrijden van nertsen, acties tegen dierproefcentra, enz. Let wel: als aanklacht.

Het is duidelijk: deze burgerfilosoof houdt graag schone handen.
En Marianne Thieme ook: die zet er haar handtekening onder.

Uitdrukkelijk NIET solidair.


2 opmerkingen:

  1. Ik heb er maar één woord voor over: naar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wederom blijkt dat je met bepaalde vrienden geen vijanden nodig hebt.

    BeantwoordenVerwijderen