Respect voor dieren

maandag 30 mei 2016

Redactie Wetenschap

-In verschillende media kom je geregeld dezelfde berichtgeving over onderzoek tegen. Afgelopen week was dat bijv. over het sperma van de fruitvlieg. Je hoeft maar even te googelen en je ziet dat verschillende media zich op hetzelfde onderwerp storten. Dat kan geen toeval zijn.

De redactie van dagblad Trouw was desgevraagd zo vriendelijk een boekje open te doen. (hieronder) Het blijkt dat het tijdschrift ‘Nature’ een slimme manier gevonden heeft om reclame voor zichzelf te maken. Ook sommige andere bladen volgen m.i. dezelfde strategie.
-
Het wetenschappelijk tijdschrift Nature verschijnt wekelijks en heeft de donderdag als officiële verschijningsdatum. Een paar dagen voor die datum verstuurt Nature (onder embargo) een selectie van enkele artikelen aan wetenschapsredacties die zich daarvoor hebben aangemeld (en hebben beloofd het embargo te respecteren). Het embargo loopt woensdagavond af. Vandaar dat iedereen er donderdags over bericht (tv en internet zouden het zelfs op woensdagavond kunnen melden). En omdat donderdag de officiële verschijningsdatum is, schrijven sommigen dan ‘vandaag’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten