Respect voor dieren

woensdag 22 mei 2013

Kamervragen (Partij voor de Volksgezondheid)


De Partij voor de Volksgezondheid heeft heden aan minister Schippers (VWS) de volgende vraag gesteld:
 
Wil de minister bevorderen – in het kader van de volksgezondheid - dat houders van een vergunning voor dierproeven jaarlijks verslag uitbrengen van het rendement van de gedane proefnemingen? 

 ***

Toelichting:
Jaarlijks wordt een verslaglegging van dierproeven in Nederland gedaan, getiteld ‘Zo doende’. De nVWA geeft dit rapport uit. Dit verslag is echter marginaal: meer dan de helft van de proeven wordt op geen enkele wijze verantwoord.
 
Daarbij komt dat op geen enkele wijze het rendement van de proeven van overheidswege bewaakt wordt. Op dit moment is er dus alleen een (soort van) kwantitatieve verslaglegging.
 
Teneinde de volksgezondheid op een hoger peil te brengen, dient het rendement genormeerd te kunnen worden. Niet zonder belang is het de proefnemers nog meer verantwoordelijkheid in te scherpen, mede door eventuele overheidsfinanciering afhankelijk te maken van de resultaten.

3 opmerkingen:

  1. Mag een roker lid worden van de Partij voor de Volksgezondheid?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De Partij voor de Volkgezondheid is een volkspartij. Zij sluit niemand uit.

      Verwijderen
  2. Dat valt me mee. Ik dacht dat alleen niet-rokende geheelonthouders die gezond eten en genoeg beweging nemen lid mochten worden.

    BeantwoordenVerwijderen