Respect voor dieren

dinsdag 10 december 2013

Kattenziekte (ingezonden)

In het laatste nummer van het tijdschrift van de Vereniging Kattenzorg las ik dat het nu extra belangrijk is je kat te laten inenten tegen kattenziekte (feline parvovirus). 
Begin september was er een uitbraak in Den Helder, met tientallen doden. Inmiddels zijn er ook uitbraken in Zuid-Holland en Groningen. Citaat uit het tijdschrift: “Wie zijn kat niet heeft laten inenten, riskeert niet alleen de dood van het dier,maar ook besmettingsgevaar voor andere katten.” 

Deze heel besmettelijke ziekte kan zich snel over heel Nederland verspreiden en als een poes eenmaal die ziekte heeft, sterft hij snel. Er is geen kruid tegen gewassen; alleen is de ziekte te voorkomen door vaccinatie.

4 opmerkingen:

  1. In hetzelfde tijdschrift las ik dat er jaarlijks in Nederland 10.000 zwerfkatten worden doodgeschoten onder het mom van wildbeheer. De Vereniging Kattenzorg is net als de Partij voor de Dieren en de Dierenbescherming voor de TNR-methode. Zwerfkatten worden hierbij gevangen (Trap), gecastreerd of gesteriliseerd (Neuter) en - als ze te wild zijn om nog bij mensen in huis te worden opgenomen - teruggebracht naar de plaats waar ze zijn gevangen (Return). De Vereniging Kattenzorg (in Den Haag en omgeving) past zelf de TNR-methode toe en roept katteneigenaren elk half jaar op hun katten te laten steriliseren. Mensen die niet genoeg geld hiervoor hebben, krijgen financiƫle steun van de vereniging en leden die wat kunnen missen, wordt gevraagd een bijdrage te leveren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Katten mogen niet meer worden afgeschoten. Dat heeft de Tweede Kamer besloten, die daartoe vandaag een motie heeft aangenomen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

      Thieme heeft de regering direct na dit besluit om een brief gevraagd over hoe de motie wordt uitgevoerd.

      https://www.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/7840/tweede-kamer-wil-verbod-afschieten-katten

      Verwijderen
    2. Eindelijk weer eens goed nieuws van het dierenfront!

      Verwijderen
  2. Ik kan het gedeelte van de website van de PvdD waarnaar Barend verwijst niet vinden, misschien omdat ik geen cookies heb geaccepteerd.

    BeantwoordenVerwijderen