Respect voor dieren

donderdag 23 juli 2015

Konijnen door het afvoerputje


3 opmerkingen:

  1. Ja en deze restanten worden weer verwerkt in het honden en kattenvoer. Ra ra, hoe kan het toch dat al onze geliefde huisdieren sterven aan kanker en andere gezwellen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een interessante opmerking van je, Helga. Van de tien poezen die ik heb gehad, zijn de meeste aan kanker gestorven (of aan euthanasie i.v.m. kanker). Overigens waren zij doorgaans wel bejaard. Bij mensen komt kanker ook meer bij bejaarden voor. Verder is het zo dat waar mensen en dieren vroeger aan diabetes of astma overleden, zij nu vaak hieraan kunnen worden behandeld. Omdat je ergens aan dood moet gaan, blijft kanker als een van de doodsoorzaken over.

      Verwijderen
  2. Tja Erica, ik heb heel lang geleden op tv een reportage gezien over het vervaardigen van veevoeder. Die geperste veebrokken worden gemaakt van allerlei afval waaronder ook de stoffelijke resten van proefdieren. Dit wordt gegeten door onze veestapel en wij eten dat vlees dan weer. Ja ik niet hoor....al heel lang niet meer. Hoef je je niet meer af te vragen waarom er zoveel mensen de meest uiteenlopende soorten van kanker krijgen. Als dergelijk soort afval wordt verwerkt in veevoer kun je wel nagaan wat er wordt verwerkt in diervoeders. Nog erger dus. Hele partijen vlees wat is afgekeurd voor menselijke consumptie, oa. van zieke dieren dus, mag wel worden verwerkt in de blikjes van onze huisdieren. Het wordt ook nog eens voorzien van een lekkere geur en smaak en onze huisdieren zetten er graag hun tandjes in. Op den duur worden ze ziek en wij mensen ook van het voedsel dat we eten. Lang leve de barbecue, één of andere weerman is dit ooit gaan promoten en de mensen doen massaal mee. Nou, ik dus écht niet....never! Ik heb teveel barbecue fanaten zien sterven aan darmkanker. Het is niets als vlees, vlees, vlees wat mensen tegenwoordig 3 maal daags willen eten. Van mij mogen ze hoor, lang leve Mc Donalds!!! Nou.... 'lang leve', gaat zo niet lukken.

    BeantwoordenVerwijderen