Respect voor dieren

zaterdag 25 juli 2015

Proeven op honden: dagelijks


2 opmerkingen:

  1. Eigenlijk zouden we uit protest nooit meer naar een dokter moeten gaan of medicijn moeten kopen.Maar als je niet erg ziek bent, is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. En mag je zieke dieren ook onder je principes laten lijden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In China, Vietnam, Korea en meer landen worden honden gruwelijk afgeslacht voor menselijke consumptie en daartegen komt steeds meer protest. Vanuit de hele wereld maar ook door de inheemse bevolking. Helaas gebeurt er niet snel iets en zal het waarschijnlijk nog vele jaren gaan duren voordat die barbaren er mee stoppen. Hier in het westen zijn we al niet veel beter want wij eten honden niet op maar gebruiken ze voor allerlei proeven, zogenaamd voor de medische wetenschap. Dat klinkt een stuk minder erg maar het is ook een vorm van afslachten, alleen gaat dit veel langzamer. De honden die worden opgegeten worden door die lui daar gemarteld en hier duurt het martelen nog even ietsje langer, want ze sterven pas na een aantal operaties of andere pijnlijke ingrepen. Wat is het verschil? Helemaal niets. Of het nou voor de wetenschap of voor het opeten is, deze arme honden moeten vreselijk lijden voordat ze eindelijk mogen sterven.

    Hoe lang duurt de zeehondenjacht nu al? Al vele jaren wordt er vanuit heel de wereld geprotesteerd. Zeehondenbont wordt in veel landen al lang niet meer geimporteerd en toch worden er jaarlijks nog veel zeehondjes dood geknuppeld omdat ze dan wel weer een ander gat in de markt vinden. Kortom....het ene mens kan dit leed niet verdragen en het andere mens draagt nu eenmaal graag een bontjas. En wij gebruiken honden voor dierproeven en in Azie hebben ze ze graag in de kookpot. Wat nu? Is er een oplossing voor al dit dierenleed? Wie het weet mag het zeggen. We kunnen slechts alle dierenbeulen uitroeien.

    Alhoewel, als ik het voor het zeggen had zou ik het wel weten. De ene helft van alle dierenbeulen in de kookpot om er alle hongerlijdende dieren mee te voeden en de andere helft is prima te gebruiken voor de medische wetenschap want uiteindelijk kun je onze medicijnen en ingewikkelde operaties het beste testen op mensen, toch.....? Ja, ik weet dat ik dit niet mag zeggen maar ik zeg het toch.

    BeantwoordenVerwijderen