Respect voor dieren

vrijdag 24 juli 2015

Compliment voor mevrouw Ritskes

Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen worden dorstige apen in stoelen vastgebonden en gedwongen mee te werken aan hersenexperimenten. De dieren krijgen vooraf amper wat te drinken en worden tijdens de experimenten met een druppel water of sap beloond wanneer zij een handeling goed verrichten. Proefdieren hun basisbehoeften onthouden zoals drinken is dierenmishandeling.

Uit publicaties van de Radboud Universiteit blijkt dat waterrestrictie een zeer gebruikelijke methode is om apen te dwingen taken uit te voeren. De apen krijgen nog geen glas water per dag!
De apen ondergaan eerst een operatie zodat elektroden geplaatst kunnen worden in de hersenen. Op deze wijze kunnen de onderzoekers de hersenactiviteit van de apen meten. Tijdens het experiment zelf worden apen afgezonderd in een verduisterde, geluidsdichte ruimte waar ze naar beeldschermen moeten kijken en geluiden te horen krijgen. Om te verhinderen dat de apen hun blik afwenden van het beeldscherm worden ze vastgebonden in primatenstoelen waarbij ook hun kop is gefixeerd. De studies duren vele jaren. Na afloop worden de dieren afgemaakt.
bron: stg. Animal rights
 ***
Commentaar 
Mevr. Ritskes is hoofd van het Nijmeegse lab.
In 2011 werd zij onderscheiden door de Dierenbescherming, voor haar goede werk.

8 opmerkingen:

  1. http://www.informatiedierproeven.nl/files/pdf/wetenschappelijke_trendanalyse_dierproeven_(2009).pdf

    Na het lezen van deze PDF kan ik niets vinden dat de vrouw zelf heeft ingebracht ter vermindering van dierproeven. Ik lees alleen dat ze zeer volgzaam de opdracht van de Kamer opvolgt. Lijkt mij geen kunst. Zo bak ik ook een cake. De recepten volgen. Wil ik mijn eigen inbreng dan volg ik mijn eigen idee en niet het voorgekauwde recept. Onzinnige onderscheiding typische Dierenbescherming.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sja, dierenbeschermers zijn geen lid van de Dierenbescherming. Hoe lun je hier een onderscheiding voor geven? Of staat er ergens wat deze vrouw positief verbeterd heeft? Ik zie het in elk geval niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In één woord: walgelijk! Wat is de Dierenbescherming voor organisatie?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. bind haar lekker vast zonder eten en drinken en na een week af maken
    gewoon schandalig dat die een onderscheiding krijgt ja ze mag er een krijgen maar dan voor de grootste dierenmishandelaarster die er is wat een kutwijf

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hieruit blijkt dat de Dierenbescherming dus van gekkigheid niet weet wat ze met hun geld moeten doen. We laten een onderscheiding maken (kost geld), kopen een bos bloemen.en zetten met dit verspilde geld iemand onterecht in het zonnetje. Ja je kunt ook een veroordeelde pedofiel die toevallig tijdens een goeie bui een kind uit het water redde en medaille geven. De Dierenbescherming beschermt dus geen dieren maar in dit geval mensen die dieren kwellen. Ohh.... daarom zijn ze zo rijk. Hoeveel procent zouden ze krijgen van de opbrengst van al die laboratoriumproeven?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Foute boel om zo iemand te onderscheiden.
    Foei D.B.

    BeantwoordenVerwijderen