Respect voor dieren

donderdag 2 juli 2015

Labradors Maastricht


De Universiteit Maastricht (UM) stopt definitief met het gebruik van honden  
als proefdieren. De protesten zijn zo fel dat de universiteit vreest voor de 
veiligheid van dieren en verzorgers. 
                                        
De UM gebruikte de honden onder meer voor onderzoek naar de effectiviteit   
van pacemakers. Er kwam veel kritiek op. 
Een petitie werd ondertekend door 127.000 mensen en medewerkers van de UM
kregen mailtjes met doodsbedreigingen.  
 
De UM zegt na zorgvuldige afwegingen te stoppen met de testen. 
De dieren en hun verzorgers zouden vooral risico lopen tijdens hun 
dagelijkse uitje naar de speelweide.    
***  
Commentaar
Van immorele mensen kun je zo'n laffe tekst verwachten. 
Geen excuses maar zich verstoppen achter 'bedreigingen'.
Om van over je nek te gaan.

7 opmerkingen:

  1. Goed zo !! Alles niet voor niks geweest.
    Waarom ze stoppen boeit niet , ALS ZE MAAR STOPPEN !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wellicht voelen de gewetenloze wetenschappers zich te vaak ongemakkelijk m.b.t. het gebruik van honden in deze universiteit. M.i. hgstwrschnlk mede omdat zij zelf ook vaak een hond thuis hebben zitten en dat gaat knagen aan het geweten aangezien ook zij regelmatig vallen voor de veelal onweerstaanbare charmes van ''man's best friend''. Maar let wel, van een stelletje huichelaars hoef je nooit de waarheid te verwachten als excuus. Een ander de schuld geven geeft immers veel minder gezichtsverlies. En als je dan toch al aan het bezwijken was onder druk om hiermee te stoppen, dan is dat een goede aanleiding om als gelegenheid de dierenactivisten een trap na te gaan geven middels hen alsnog in een misdadig/illegaal daglicht te zetten. Met verve een oprecht statement achterlaten bij de media ho maar, dat kunnen onze opponenten niet, want door het stof bijten is een laffaard vreemd. Ten hemelschreiend moet gezegd dat onschuldige gevoelige wezens als dieren met toestemming van de droge ogen van de overheid in de handen van dit stelletje as van het kwaadaanhangers toevertrouwd worden. Nog een lange weg te gaan eer zij dat daadwerkelijk gaan inzien.. maar wie weet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooie analyse – misschien liepen de honden het risico, bevrijd te worden?!
    goed dat ze ermee stoppen, nu de honden nog opvangen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. In elk geval is deze slag gewonnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben het niet met je eens. Bedreigingen zijn verwerpelijk. Er zitten ook mensen bij die gewoon hun werk doen. Alle medewerkers en leiding over één kam scheren is veel te gemakkelijk. Uitlatingen zoals dan moeten ze daar maar niet gaan werken worden ze ook niet bedreigt is zwak. Ook deze mensen hebben hoofdwaarschijnlijk een gezin die ze moeten onderhouden. Ik ben blij dat ze gestopt zijn met dierproeven op honden. Maar op deze manier telt het niet. Het komt niet als beslissing omdat dierproeven op honden niet meer van deze tijd is, nee, nu is het alleen onder bedreigingen stop gezet. Dat is geen educatie dat is oorlog

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. "Uitlatingen zoals dan moeten ze daar maar niet gaan werken worden ze ook niet bedreigt is zwak. Ook deze mensen hebben hoofdwaarschijnlijk een gezin die ze moeten onderhouden."

      Dit is een vergissing. Iedereen is persoonlijk verantwoordelijk voor zijn/haar daden. Voor wie mensen of dieren martelt (laat martelen) - onder welk voorwendsel ook - bestaat geen excuus.

      Voor het overige zie de tekst van Pieter Cornelis Sweerman hierboven.

      Verwijderen
  6. haha ze tonen hun zwakke plek: als dit dus de weg is om dierenmisbruikers te laten stoppen, dan is dat nu duidelijk. Plus die petitie met 127.000 handtekeningen waaruit blijkt dat dierproefnemers in feiten 127.000 vijanden hebben.

    BeantwoordenVerwijderen