Respect voor dieren

dinsdag 11 oktober 2016

European Animal Research Association (EARA)

.De ‘European Animal Research Association’ (EARA) is een communicatie en belangenorganisatie met de missie om de interesse in biomedisch onderzoek en de ontwikkelingen in de gezondheidszorg in Europa te behouden. 
-
De oprichting van EARA volgde nadat wetenschappers erkenden, dat er een behoefte aan een openbaar informatie platform in Europa bestaat, waar burgers en journalisten meer over de feiten en het nut van dierproeven kunnen leren. 
-
Door juiste en op bewijs gebaseerde informatie over de voordelen van biomedische dierproeven te bieden, wil EARA het publiek informeren, voorlichten en samenbrengen, om zo het onderzoek te steunen en een open debat over het makkelijker maken van het gebruik van dieren voor wetenschappelijk onderzoek. De missie van EARA besteedt vooral aandacht aan:
  • Betere informatie en voorlichting van het publiek over de blijvende noodzaak voor het humane gebruik van dieren in biomedisch onderzoek en de voordelen daarvan.
  • Coördinatie van nationale en internationale inspanningen door het aanspreken van EU politici, om een gunstig klimaat voor dierproeven te creëren.
    • Leiden van pan-Europese initiatieven om de druk tegen te gaan op de toevoer van proefdieren en op de noodzaak van een vergunning om met proefdieren te mogen werken in het onderzoek
  • Steunen van de inspanningen van dierproef faciliteiten, om goederen en services te verkrijgen, die nodig zijn om nieuwe medicijnen en behandelingen voor mens en dier te ontdekken en ontwikkelen.
(...)

EARA wordt ondersteund door cruciale belangenorganisaties uit Italië en Duitsland en werkt samen met partners om een oplossing te vinden voor het afnemende aantal van transportbedrijven, die bereid zijn om laboratoriumdieren te transporteren. 

EARA werkt proactief met de media samen om een positieve verslaggeving over deze onderwerpen te bereiken en om schadelijke propaganda en campagnes door dierenbeschermers in de media en elders tegen te gaan.

***
Commentaar
EARA wordt in ons land vertegenwoordigd door de beruchte Stichting Informatie Dierproeven, die (deels) gesubsidieerd wordt door de overheid.
Ja ja , dat kan in Nederland anno 2016.
-
Het doet goed te lezen dat erkend wordt dat acties tegen Air France/KLM resultaat hebben gehad. Ze zouden met kracht voortgezet dienen te worden.
-
De namen van de bestuursleden zijn (uiteraard) geheim.
List en Bedrog zijn op dit gebied het handelsmerk, zoals ook bovenstaande tekst duidelijk kan maken. 

De strategie is helder en verdient navolging: vijf minuten per week vrijmaken om dierproeven in de media aan de kaak te stellen. 
-
 EARA formuleert het zo:


"We invite everyone to join the SAN and take five minutes each week to challenge mis-information about animal research in order to have a greater impact on public opinion and help unite forces to uphold the benefits of biomedical research." 

Website: http://eara.eu/nl/over-ons/ 

1 opmerking:

  1. wat een geraffineerde organisatie. Ik weet nog hoe op dierendag paar jaar geleden een 'stoppertje' verscheen in de regiokrantjes met de mededeling over nut en edele motieven van wetenschappers die dierproeven doen. ook met de afzender Stichting Inform. Dierproeven.

    BeantwoordenVerwijderen