Respect voor dieren

zondag 2 oktober 2016

Anticonceptie

Eerdmans, wethouder

“Rotterdam wil anticonceptie kunnen verplichten”



In een stad waar 40.000 proefdieren per jaar afgemaakt worden. (ex. res.dieren)


7 opmerkingen:

  1. Ik ben er helemaal voor, onder één voorwaarde:

    dat PVV- en VVD-stemmers daartoe ook verplicht worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erna van der Ploeg2 oktober 2016 om 21:37

    Ik ben het helemaal met Rotterdam eens. Toen ik in Heemstede voor 3 maanden was opgenomen werden volwassenen met een beperking die een verhouding hadden met elkaar op anticonceptie gezet. Er waren ook veel ouders van deze jonge lui die meewerkten aan geboorte preventie. Er werd niet gevraagd aan de jonge mensen zijn jullie het hier mee eens of moeten we vragen aan de politiek of dit wel mag, nee, gewoon volwassen in overleg met elkaar on te voorkomen geen baby's op de wereld werden gezet met geestelijke achterstand. Ik hoor mensen al roepen dat deden ze in de WOII ook maar dit nu, is in overleg en toen, gedwongen. De mensen met de beperking kunnen deze beslissingen zelf niet maken en kunnen niet voor hun kinderen zorgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. CDA en PfdA fiele ek foar ferplichting by aso, Tokkie.
    Bern binne de dupe, beasten net, dot/dus PfdD docht mey?
    Degeneraasje driget. Befolkingspolityk, Club fon Rome '72.
    Fokke os Nynke Knyntsjedagen iin Wetterskipsduun.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoe minder mensen, hoe minder pillen nodig. En dus minder proefdieren!!??

    Ik ben het trouwens helemaal met die stelling eens. Het is dieptriest dat sommige mensen maar kinderen blijven krijgen terwijl ze totaal niet geschikt zijn voor het ouderschap. Ik verwijs maar even naar die mevrouw op TV die dit als kind (samen met haar 4 of 5 broertjes en zusjes!) heeft 'mogen' meemaken: verwaarlozing en totaal gebrek aan zorg en liefde.
    Pesten en lichamelijke stress/verwaarlozing was haar deel als kind. Nog een wonder dat ze zo 'goed uit de verf' is gekomen, maar niet dankzij 'mummy and daddy'.

    Zie ook het ' het meisje van Nulde'. Klaar ben je met zo'n moeder die samen met haar 'geliefde' als beulen zich botvierden en uitleefden op zo' n klein ding van 8 jaar oud. Om dan na jaren van mishandeling en verwaarlozing vermoord te eindigen in Nulde. Volgens mij is deze vrouw (moeder kun je zo iemand toch niet noemen) inderdaad veroordeeld tot het niet meer krijgen van kinderen, dacht ik. En volkomen terecht.

    En dan al die mensen die er zo van overtuigd zijn dat 'ook zij RECHT op kinderen hebben'. Wie zegt dat? Op welke grond hebben wij het RECHT om kinderen te krijgen? We zijn fysiek gewoon zo 'gemaakt' maar het begrip RECHT zou ik daar niet aan vast koppelen.

    - Vrouwen van boven de 50 of 60 jaar en ouder? ( gebeurt toch echt) de kwaliteit van de menselijke 'soort' gaat er daarmee ook niet op vooruit!
    - Vrouwen die zelf al niet onafhankelijk kunnen leven?
    - Vrouwen die verslaafd zijn en verslaafde baby's op de wereld zetten??

    Baby's die dan vanaf hun eerste uur moeten afkicken met medicijnen, waarmee we dan weer in het onderwerp proefdieren verzand raken.

    Het is gewoon een feit: sommigen mensen zouden gewoon geen kinderen moeten krijgen/hebben. Want al te vaak vergeet men dat er naast 'rechten' ook 'plichten' bestaan en daar ontbreekt het deze mensen altijd aan (en heel veel andere mensen ook, trouwens...maar dat even terzijde).

    De hele wereld zou sowieso MEER gebaat zijn met MINDER mensen.

    Overigens zou het wenselijk zijn als de politiek zich ook zo duidelijk had laten horen bij het aanpassen van de donorwetgeving. Nu, bij het wel of niet krijgen van kinderen, beroept men zich op de grondwet waarin (terecht) de onschendbaarheid van het menselijk lichaam wordt beschermd.
    Maar hetzelfde geldt ook voor het donorschap: de staat is niet automatisch eigenaar van een menselijk lichaam! En dat moet vooral zo blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Naar mijn mening is verplichte, gedwongen anticonceptie in het algemeen onaanvaardbaar.

    Misschien kan er binnen instellingen van afgeweken worden, mits dit in de voorwaarden voor opname uitdrukkelijk geformuleerd is.

    Praktisch is het al onmogelijk om te bepalen wie nog wel of niet meer (voldoende) geschikt zijn voor het ouderschap.

    Het standpunt van de Partij voor de Dieren is nog niet bekend. Het zou me verbazen als de Partij - Marianne Thieme - ervoor was.

    De donorwet (ontwerp) verplicht niemand. De enige verplichting is dat je je wens (tijdig) bekendmaakt. Ik vind dat redelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik ben vóór alle maatregelen die de menselijke soort in toom houden.
    Rechten?
    De mens heeft helemaal geen rechten om moeder aarde zo te verkrachten, uit te buiten, leeg te roven, dieren te uit te roeien of voor eigen gewin te mishandelen of welke manier dan ook.
    Helaas ben ik 100% misanthroop. Hoe minder mensen hoe beter.

    BeantwoordenVerwijderen