Respect voor dieren

maandag 6 april 2020

FRETTEN als proefdieren


De fret is het standaard ’model’ in grieponderzoek. Dat wil niet zeggen dat geen andere proefdieren misbruikt worden. Er is altijd wel een smoes te bedenken, en daarin is dit soort mensen heel goed. De witte jas geeft hun (schijn)argumentatie extra gewicht. Uiteindelijk maakt de diersoort m.i. zelfs niks uit. De fret is geschikt omdat hij griep verwerkt als de mens, met koorts, niesen, etc. Ook het immuunsysteem reageert vergelijkbaar. Het griepvirus is makkelijk op de diersoort over te dragen: hij hoeft daarvoor niet eerst aangepast, behandeld te worden. Hierbij een link naar een artikel dat het nut van fretten voor grieponderzoek –ook - relativeert. Tikje pijnlijk. https://www.ecdc.europa.eu/en/news-events/ferrets-experimental-models-influenza-humans  
Kwalijk ook het zelfvoldane gekakel van de Britse professor Wendy Barclay op youtube. Zonder het in de gaten te hebben demonstreert ze haar eigen onkunde. (Maar sust ze haar geweten...) Ze laat zien dat dit onderzoek ook gedaan kan worden in petrischaaltjes. Maar ja, daar komt ze ook niet verder mee, net zo min als met de fretten. Ze eindigt ermee dat er toch weer op mensen geëxperimenteerd zal moeten worden. Zie hier het niveau van een professor doctor, hoogleraar Virologie. https://www.youtube.com/watch?v=m1OZGWWQxuo  
Het beruchtste frettenonderzoek in ons land vindt plaats in Rotterdam, Erasmus MC. Enkele namen: Osterhaus, Fouchier, Koopmans.

1 opmerking:

  1. Osterhaus is met recht Pharma Maffia
    lees : Corona toont ware gezicht van de mens !
    http://blog.seniorennet.be/bosheks/zoeken.php





    En dan het meest schokkende , Ab Osterhaus, de adviseur voor Corona heeft er alle belang bij dat iedereeen ziek wordt ( ook goed tegen de vergrijzing ).

    Als hij hoort dat er hier een een 12 jarig meisje ernstig is besmet met de Mexicaanse griep juicht hij : "Jaaa ze is knetter besmet, haal de whiskey ! "

    Vervolgens rukt hij helemaal happy de fles open en proost op hun gezondheid !

    Nee niet op dat van dat arme kind.

    Want hij heeft veeel aandelen in het vaccin tegen de mexicaanse griep.

    PHARMA MAFFIA weet je nog !

    BeantwoordenVerwijderen