Respect voor dieren

donderdag 9 april 2020

LONGKANKER


Als je kritiek hebt op dierproeven kun je tegengeworpen krijgen: “Welke alternatieven heb jij dan? Bijv. voor longkanker?

Dat is een reactie van de kat in het nauw. Want jij en ik zijn zelf geen onderzoeker, dat is ons vak niet. Wij kunnen dat niet oplossen, hebben daar ook niet voor geleerd.
Moeten we daarom onze mond houden?!
Stilzwijgend toekijken hoe proefdieren worden gemarteld en afgemaakt, jaar in jaar uit?
Zeker niet. Nog los van het feit dat ons belastinggeld naar dat smerige onderzoek gaat. 


Longkanker is zo’n mooi voorbeeld omdat longartsen ten einde raad de overheid voor hun karretje hebben weten te spannen. Het zou me niet eens verbazen als roken in de toekomst een strafbaar feit zou worden. Roken wordt nog eens crimineel. En daarna drinken, en ander (on)gezond vermaak.

Terwijl “de grap” is dat je met een rookverbod het aantal gevallen van longkanker allicht wel vermindert maar de ziekte zeker niet voorkomt. Alleen al de omgeving waarin we leven, is ziekmakend. De overheidsmaatregelen die nu genomen worden slaan dan ook als een boemerang terug op de longartsen. Want ook niet-rokers kunnen longkanker krijgen. En waar is dan de therapie, de genezing???

PS. Een paar artsen hebben zelfs een politieke partij opgericht: NL Beter. Je gelooft het niet. Longarts Wanda de Kanter was mede-oprichtster maar stapte er er na een paar maanden alweer uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten