Respect voor dieren

zondag 12 augustus 2012

Ab Klink (2)


Ab Klink was weer eens in het nieuws. Hij is er inmiddels achter dat de gezondheidszorg veel goedkoper kan. Wel vier tot acht miljard! Je zou zeggen: had dat bedacht toen je minister van Volksgezondheid was. Maar goed, beter laat dan nooit. Partijgenoot Van Haersma Buma was dan ook meteen enthousiast voor het plan! Waarschijnlijk nog voordat hij het gezien had, want helaas, het is wederom gebakken lucht wat Klink (c.s.) ventileert.

Klink wil ‘minder verrichtingen’, omdat de arts per verrichting betaald wordt. Dat gaan we veranderen. Als het aan Klink ligt gaan de dokters dat ZELF doen! Ze doen dat in overleg met collega’s en verzekeraars. En nu komt het: de uitgespaarde kosten gaan ze onderling verdelen, opdat de artsen er financieel niet op achteruitgaan. Want dan werken de dames en heren misschien niet meer mee.

Met andere woorden: er wordt dus helemaal niets bespaard!

***

PS. Als rechtgeaarde CDA-man heeft Ab Klink een hekel aan dieren: hij steunt Hulphond Nederland.
Een dier moet nut hebben. Opvreters zijn er al genoeg.

3 opmerkingen:

  1. Ja, zo zou je je ook kunnen afvragen waarom dienstweigeraars minister van Defensie worden, zoals de heer Relus ter Beek van de PvdA indertijd, of de heer van Middelkoop van de CU, en anderen die hen voorgingen.
    Een totaal overbodige benoeming hoewel erg aantrekkelijk voor de bankrekening van de minister...maar ondermijnt volkomen het doel van een defensie apparaat.

    Zo min mogelijk capabele mensen aanstellen lijkt één van de hoogste prioriteiten te zijn van de overheid.
    Het 'gewone volk'heeft het toch niet door!!???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is maar hoe je het bekijkt. Een dienstweigeraar als minister van Defensie hoeft zo gek nog niet te zijn. Een veganist als minister van Landbouw kan ook mooi zijn. Helaas raken principes in de politiek vaak ondergesneeuwd door het streven naar macht.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Arend, Ik vind persoonlijk deze vergelijking niet op gaan. Een veganist heeft in ieder geval nog iets met landbouw'goederen'... hij/zij moet toch eten....en zou als 'gezagsdrager' er nog naar kunnen streven om mensen te overtuigen minder vlees te eten, bijv.
    Een dienstweigeraar wil gewoon niets met defensie en/of militaire dienst te maken hebben.
    Dan vind ik het hypocriet als je daar dan wél je dikbelegde boterham mee gaat verdienen.

    Als je bedoelt dat olv. een dienstweigeraar defensie helemaal afgeschaft zou kunnen worden, dan herinner ik je toch maar even aan ons verleden en de geschiedenis...

    Met het laatste ben ik het wel eens: macht smaakt zoet ! en doet veel 'diepgewortelde' overtuigingen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

    BeantwoordenVerwijderen