Respect voor dieren

dinsdag 8 september 2015

Collecte!

-
'Hart voor Proefdieren' (?)

Deze week collecteert KWF Kankerbestrijding, volgende week het Spierfonds en de week daarna de Nierstichting. Hier het complete rooster voor dit jaar: http://www.cbf.nl/collecterooster/roosters/ 

Bijna allemaal organisaties die stiekem geld laten ophalen voor dierproeven. Door collectanten die (meestal) van niks weten. 

 ***
PS. De Nierstichting financierde en passant de bouw van een omstreden KPMG-kantoor door een projectontwikkelaar, maar is zelf geen verdachte in het onderzoek naar valsheid in geschrifte en belastingfraude. Aldus het OM.
De Nierstichting ontving in 2014 € 21.500.000 aan inkomsten. 

2 opmerkingen:

  1. De Kankerbestrijding geeft voorlichting en verricht daarmee goed werk. Anderzijds gaat de helft van de opbrengst van de collecte naar onderzoek en dit houdt deels dierproeven in. Als je geld geeft aan de Kankerbestrijding financier je dus dierproeven. Een duivels dilemma. Ik heb besloten geen geld meer te geven, maar ik heb deze beslissing met pijn in het hart genomen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zoals alle 'gezondheidsfondsen' is ook KWF Kankerbestrijding nog eens een leugenachtige en huichelachtige organisatie.
      Dat alleen zou m.i. al voldoende moeten zijn om er geen cent aan te geven.

      Het beleid op het gebied van dierproeven doet de deur dicht (als die dat dus nog niet was.)

      Verwijderen