Respect voor dieren

donderdag 29 september 2016

Wanda de Kanter

-Wanda de Kanter, die kent onderhand iedereen. Een 'netwerk voor vrouwen' schrijft bijvoorbeeld over haar: 
“Longarts Wanda de Kanter, voorzitter van de Stichting Rookpreventie Jeugd, krijgt net als vorig jaar de Vrouw in de Media Award! Zij zet zich al jaren in tegen roken en probeert te voorkomen dat jongeren beginnen met roken. Ze profileert zich als deskundig en professioneel in haar vakgebied, en weet hoe ze verschillende kanalen zoals social media kan inzetten om zichzelf te laten horen. Daarmee is zij een rolmodel die haar deskundigheid succesvol inzet in het publieke debat."  
Haar inzet verdient zeker waardering. Teksten als “Denk maar 'vrije keuze' als je doorrookt tot je stikt”, en “Dat je het weet: onze kinderen zijn de vervangers voor de dode rokers”, - die mogen er zijn.  
Sinds enkele jaren werkt ze in het Nederlands Kankerinstituut te Amsterdam. Dat heeft een lab waarin 30.000 muizen gehuisvest kunnen worden. Hoeveel (en welke) proeven er gedaan worden, wordt niet gepubliceerd. Ik heb het in ieder geval niet kunnen vinden. 
Op haar weblog trekt een lemma Ethiek de aandacht: https://wandadekanter.nl/category/ethiek/
Ik word daar weinig wijzer van. Vandaar dat ik haar toch maar gevraagd heb met welk recht zij eigenlijk de tabaksindustrie aanklaagt, nu zijzelf  mede-verantwoordelijk is voor het lijden en sterven van ontelbare proefdieren.  
Wacht nog op antwoord.

1 opmerking: