Respect voor dieren

zondag 10 januari 2016

Anti-vivisectie (slot)



Farmaceutische industrie 
Deze misbruikt vooral knaagdieren, katten en honden. 92% van deze dierproeven leiden tot een mislukking bij de mens. Geen enkele andere industrie accepteert 92% mislukkingen. Wat giftig is voor de ene soort, is heilzaam voor de andere. Het kost 1 miljard euro om een nieuw medicijn op de markt te brengen. Daarom prefereert de farmaceutische industrie:

1.   gezonde vrijwilligers

2.   patiënten

3.   digitale dieren.

De voorkeur gaat uit naar gepersonaliseerde geneeskunde; hierbij wordt je eigen DNA afgenomen. Met dieren kunnen ze de resultaten gemakkelijker manipuleren dan met mensen. Zelfs voor diergeneeskunde zijn geen dierproeven nodig. 
Voor mensen dienen proeven te worden genomen met menselijke cellen, stamcellen en DNA van menselijk materiaal. Gebruik je macht als consument. Geef niets aan medische goede doelen, want anders financier je dierproeven. 
Activisten doen er goed aan verborgen camera’s te gebruiken. Dierproeven zijn niet alleen wreed, maar ook nutteloos. Media geven te weinig tijd aan anti-dierproefactivisten tijdens tv-debatten en plaatsen 1 artikel over het onderwerp paar jaar tegenover 100 artikelen waarin men vóór dierproeven is. Hoogleraren durven niet met studenten te discussiëren en beschouwen dierenactivisten als terroristen. Het is van belang het grote publiek met shockerende beelden te confronteren. Volgens psychologen hoeft 1% van de bevolking te willen veranderen en de rest volgt als schapen. Je hoeft niet iedereen te overtuigen, als je maar een bepaalde drempel haalt. Laboratoriumdieren zoals gestresste ratten gedragen zich anders dan dieren in de vrije natuur, zodat je hun normale gedrag niet kunt vergelijken met dat van een mens. Muizen hebben een sterker spijsverteringsstelsel dan mensen.


***


Dit is het slot van de samenvatting van de Franse toespraak van André Ménache, directeur van de Formation Antidote Europe (= Tegengifbeweging Europa). De complete voordracht beluister je hier: https://www.youtube.com/watch?v=No6RXyaJwHU
De Nederlandse samenvatting is gemaakt door Erica Eijberts, waarvoor veel dank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten