Respect voor dieren

dinsdag 20 maart 2012

Met een stoma van ConvaTec.......

.
Met een stoma van ConvaTec (Woerden) 

voel je je 
.\
als een vis in............

een ronde vissenkom
.
***

Reactie ConvaTec

Beste Barend en medevolgers!

Namens ConvaTec wil ik graag reageren op bovenstaande uiting, welke door ConvaTec een aantal jaren geleden is gebruikt in een campagne.

Het was toen een ongelukkig gekozen combinatie; Veel vissen en een ronde vissenkom.

Het is nooit de bedoeling geweest van ConvaTec, om de goede eigenschappen van onze producten onder de aandacht te brengen ten koste van wie of wat dan ook.

Het doel van deze advertentie was, duidelijk te maken dat een verandering een mens goed kan doen. Een vis die zich “als een vis in het water” voelt en weer bij de andere vissen wil en durft te zijn.

Dat daarmee het aantal vissen in een ronde vissenkom groot is en dat dit als aanstootgevend beschouwd kan worden, is nooit onze bedoeling geweest. ConvaTec en haar medewerkers verwerpen ook elke vorm van mishandeling of onderwerping van dieren aan mensen.

Ik hoop dat ik in bovenstaande uitleg ons standpunt heb kunnen weergeven en voor u voldoende reden is om deze afbeelding van uw blog te verwijderen?

Heeft u aanvullend vragen, mijn e-mail adres is bij u bekend.

Met vriendelijke groeten,

Pieter IJsseldijk
info.convatec@convatec.com

***

Commentaar

ConvaTec is diverse malen verzocht om de bijbehorende afbeelding niet meer te gebruiken. Nimmer werd enige reactie gegeven.

Ook de detailhandel is hiervan in kennis gesteld.

Nu bij monde van de heer IJsseldijk tenslotte dan toch ingezien wordt dat dit een heel erg foute voorstelling is, die ook niet meer gebruikt zal worden, is besloten hem hier te verwijderen.

Barend

2 opmerkingen:

  1. Anti-reclame zonder weerga!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat er voor zo'n prachtige uitvinding als een stoma een publicitaire miskleun is begaan.

    BeantwoordenVerwijderen