Vandaag wijdt Youp o.a. een paar regels aan Wim Kok en aan Jacques Wallage, beiden lid van de PvdA en commissaris bij PostNL. Hij meent dat er op grond van hun gedrag ruim voldoende aanleiding is om ze als leden van de partij te royeren. Hij hoopt dat Samsom en Spekman hiertoe overgaan; het zou de duidelijkheid van waar de partij voor staat, zeer ten goede komen.
En hij betrekt nòg een socialist in deze aanklacht, eentje met wie wij geregeld te maken hebben, t.w. de burgemeester van Tilburg: Peter Noordanus. De man die de apenhandelaar Hartelust de hand boven het hoofd houdt en demonstranten liever ziet gaan dan komen. Begin dit jaar moest zelfs een kort geding tegen deze burgemeester aangespannen worden.
Over de heer en mevrouw Noordanus schrijft Youp het volgende.
“Noordanus die jaren als commissaris bij Vestia zat te tukken en niet doorhad hoe de directie gokte en verloor. Een miljoenenverlies dat de huurders van deze woningcorporatie mogen ophoesten middels een huurverhoging van tien procent.
Uiteindelijk droeg commissaris Noordanus het lucratieve baantje over aan zijn vrouw, die ermee akkoord ging dat de blunderdircteur van Vestia met drie-en-half miljoen afreisde naar Bonaire.”
***
Wikipedia bechrijft het als volgt:
Sinds medio 2010 is Noordanus burgemeester. Begin 2012 komt hij in opspraak. Voordat hij burgemeester werd, was hij namelijk tussen 2001 en 2003 voorzitter van de Raad van Commissarissen van de woningcorporatie Vestia, die in de financiële problemen was geraakt. Topman Erik Staal werd om deze financiële problemen op non-actief gesteld.
Bij de afwikkeling van het vertrek van Staal bleek begin maart 2012 dat Vestia hem een bedrag van 3,5 miljoen euro moest uitkeren voor afspraken die tussen de raad van commissarissen en Staal waren gemaakt over zijn pensioenrechten. Deze regeling werd in de Tweede Kamer unaniem veroordeeld.
De echtgenote van Noordanus, Susan Baart, is oud-directeur Voorlichting van de PvdA. Zij werd in 2010 commissaris bij Vestia
Staal was een persoonlijke vriend van het echtpaar.
Hun werd verweten een rol te hebben gespeeld in het falende toezicht bij Vestia. Noordanus relativeerde de kwestie, omdat de afspraken tussen Staal en de Raad van Commissarissen werden gemaakt ruim vóór het aantreden van Noordanus (als burgemeester).
De kwestie-Vestia heeft ondanks de kritiek nog geen gevolgen gehad voor zijn positie (als burgemeester).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten