Respect voor dieren

dinsdag 9 april 2013

“Dan gaan ze naar het buitenland” (bis)

Wie commerciële mishandeling en uitbuiting van dieren aanklaagt, krijgt vroeg of laat het verwijt dat als dat hier niet mag, “ze naar het buitenland gaan”. Bio-industrie, jagers, onderzoekers die dierproeven doen – ze gaan allemaal 'naar het buitenland'. In één grote optocht. Ik zeg altijd: lekker laten gaan. Geen argument om hier niet orde op zaken te stellen.
 
Niemand minder van Vladimir Poetin is dat van harte met me eens.
 
Hij krijgt kritiek op het homobeleid in zijn land. Terecht natuurlijk, maar hij pareert die gemakkelijk door te zeggen dat wij boter op ons hoofd hebben. Hij verwijst naar de SGP die vrouwen discrimineert en daarvoor rechtvaardiging meent te vinden in de Heilige Schrift. Ook verwijst hij naar pedofielen die hier, met een beroep op de Grondwet, er een eigen vereniging op na houden.
 
Beide zaken zijn in Nederland omstreden en worden niet ongemoeid gelaten. Waar het om gaat is echter dat als je zelf niet ‘brandschoon’ bent, in dit geval opkomt voor dierenrechten, je met weinig recht kritiek kunt hebben op anderen.

3 opmerkingen:

  1. Als je een hoge positie bekleedt en aangesproken wordt op wat fout zou zijn, dan dient U te verklaren waarom U ervoor gekozen heeft om langs deze weg te opereren en waarom precies, U dit zelf i.i.g. niet als een ´verkeerd ingeslagen´ weg bestempeld.
    Maar Poetin hanteert kritiek grotendeels door een onduidelijke of oneerlijke verklaring af te leggen. Wat hij nog liever schijnt te doen is met het vingertje terug te wijzen onder het mom van ´U doet ook dingen fout´.. Maar dat laatste schijnt Barend acceptabel te vinden? Dat is het niet. Als je brandschoon moet zijn om iemand op z´n fouten te wijzen, dan kunnen bijvoorbeeld dierenactivisten maar beter achter de geraniums blijven zitten, en dat zou onzinnig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 1. Naar mijn mening heeft Poetin zijn best gedaan de situatie in zijn land uit te leggen. Dat onmetelijke rijk is wel iets anders dan het aangeharkte tuintje dat Nederland heet.

      2. Essentieel is dat activisten zich niet van actie laten weerhouden door 'waarschuwingen' van mensen dat ze "naar het buitenland" gaan.

      Verwijderen
  2. Buitenlandse cosmeticamerken waarvoor dierproeven zijn genomen, zoals L'Oréal en Nivea,kun je boycotten. Meisjesbesnijdenis wordt nu ook in het buitenland gedaan, tijdens de zomervakantie. Terug in Nederland kunnen de meisjes door de schoolarts worden gecontroleerd en kunnen de ouders zo nodig worden gestraft.

    Waarom zouden pedofielen geen vereniging mogen hebben? Ze kunnen daar met elkaar praten over hoe om te gaan met hun geaardheid en met de extreem vijandige houding van tegenwoordig tegen pedofielen. Niet elk pedofiel contact is schadelijk, zoals niet elk seksueel contact tussen volwassenen onschadelijk is.

    Met de homorechten in Oost-Europa is het bar gesteld. Het is goed dat daarop de aandacht is gevestigd.

    Natuurlijk is de SGP verkeerd, maar je kunt alleen maar lachen om dat folkloristische clubje. Waarom wordt er zo weinig geklaagd over het feit dat vrouwen in de katholieke kerk nog steeds geen priester mogen worden? Goed, katholieke vrouwen mogen wel maatschappelijk actief zijn, maar de kerk is een mannenbende.

    BeantwoordenVerwijderen