Respect voor dieren

donderdag 28 april 2016

Terrorisme

De Belgische krant ‘de Standaard’ plaatste ter gelegenheid van Wereldproefdierdag twee artikelen ter verdediging van dierproeven! Niet eens erg verrassend want de media lopen vrijwel altijd achter alles aan wat ‘main stream’ is. Dat is het makkelijkste. Het eerste artikel ging in hoofdzaak over de dreiging van dieractivisten: “Gewelddadige acties en bedreigingen.” “Moet KU Leuven niet vrezen voor meer protestacties?” 
Deze stemmingmakerij behoort tot het standaardrepertoire van mensen die zelf bij uitstek gewelddadig zijn. Ik zal niet beschrijven waartoe dezen in staat zijn. Noch beelden ervan laten zien. Het internet staat er bol van.  
De recente aanslagen in Parijs en Brussel maken het verschil met het dieractivisme pijnlijk duidelijk. Dit is terreur op een schaal waarbij de gewelddadige acties van dieractivisten kinderspel zijn. Overeenkomst zou toch kunnen zijn dat als de overheid spanningen in de samenleving laat voortbestaan, het tot uitbarstingen komt.  
We hoeven niet te verwachten dat onderzoekers dit verwijt niet meer zullen gebruiken. Uiteraard voelen ze zich niet prettig onder de kritiek op het smerige werk dat ze doen, dus zoeken ze excuses. Maar Parijs en Brussel hebben er wel voor gezorgd dat ze zullen begrijpen een toontje lager te moeten zingen. Zo niet, dan herinner ik ze er wel aan.

1 opmerking:

  1. Typisch voor regeringen om dierenactivisme als terrorisme neer te zetten. Natuurlijk de Pharma maffia trekt aan de touwtjes, alles voor het grote geld, waarbij misleiding van de burger, omkoping van huisartsen en de dodelijke slachtoffers door medicijnen niet belangrijk zijn, laat staan de dood van miljoenen weerloze dieren, die maanden en jaren gemarteld worden.. over terrorisme gesproken.
    Maar dat mag, want dat dient de burger en economie !!!

    BeantwoordenVerwijderen