Respect voor dieren

vrijdag 8 april 2016

Stichting AAP revisited

Na een correspondentie met de Almeerse stichting AAP over de vijf Java-apen, die in beslag genomen waren door de NVWA, geloof ik dat ik het spel nu beter doorzie.

De overplaatsing van de dieren van AAP naar het BPRC is m.i. te verklaren uit enerzijds de wens van het BPRC met deze dieren te fokken en proeven te doen wegens het herpesvirus waarmee deze apen besmet zijn. 
Anderzijds uit het feit dat AAP bij deze vijf java-apen geen belang heeft. AAP levert immers aan dierentuinen en dat is met deze besmette dieren niet mogelijk. Op extra kostenposten zit de stichting niet te wachten.

Vandaar dat AAP de dieren deze week ook niet opgehaald heeft maar mij schrijft: Wij wachten het uitvoeringsplan van EZ (over het hoe, wanneer en wat) voor terugkeer verder af enz.

Uitlevering op de voorwaarden van het BPRC kan nog maanden duren, er is immers geen datum afgesproken. En tegen die tijd is iedereen de dieren vergeten, controle niet mogelijk, voilĂ .

Eigenlijk maken we ons dus druk om niets. Een trieste constatering maar het is niet anders. Er verandert dus ook niets mbt inbeslagnamen. In de ruim 40 jaar tijd dat AAP bestaat had dit immers allang anders geregeld kunnen zijn.

1 opmerking:

  1. Inderdaad: Partij voor de Dieren bevestigt te wachten op een brief van de staatssecretaris ter uitvoering van de motie.
    Dus als het huis in brand staat wacht je eerst tot er een brief van de brandweer komt.

    BeantwoordenVerwijderen