Respect voor dieren

zondag 24 april 2016

Leeuwen en tijgers

.In zijn rubriek 'Natuurdagboek' in Trouw schrijft Koos Dijksterhuis dat leeuwen intelligenter zijn dan tijgers. Dat is ‘bewezen’, in dierproeven. 

Ik vraag me af wie op deze informatie zit te wachten, niet alleen, maar ook wat dit met ‘natuur’ te maken heeft. Als ze met rust gelaten worden, redden leeuwen en tijgers zich prima. Anders dan Koos zelf hoeven ze daarvoor echt niet eerst naar de mavo.

4 opmerkingen:

  1. En varkens zijn intelligenter dan koeien maar we eten ze allebei op. Met de informatie van Koos Dijksterhuis kunnen we niets. A waste of time.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Intelligentie is een niet relevant begrip ten opzichte van dieren . Je kan geen appels met peren vergelijken !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik weet zeker dat Barend intelligenter is dan ik. Ben zelf nl. geen intellectueel. So what.. Ken je 'I'll never be clever' van Herman Brood? Maar vanuit het standpunt van de spirituele entiteiten, zoals de aartsengel, zijn wij allen een. Dat zou dan betekenen dat jij ik bent en ik jij in zekere zin of zoiets. Best interessant eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het gaat er m.i. om het hart op de juiste plaats te hebben èn de juiste keuzes te maken. Ik betwijfel of compassie veel met intelligentie te maken heeft.

      Verwijderen