Respect voor dieren

maandag 29 augustus 2011

Volg-me-niet-register


http://www.youronlinechoices.com/nl/uw-advertentie-voorkeuren

Je advertentievoorkeuren

De bedrijven werken samen met websitebeheerders om informatie voor online behavioural advertising te verzamelen en te gebruiken.
Gebruik de knoppen om je online voorkeuren – wel of geen op surfgedrag gebaseerde advertenties – te beheren.
Je kunt ervoor kiezen om je voorkeur in te stellen voor alle bedrijven tegelijk, of afzonderlijk. Door op de  te klikken kom je meer te weten over het bedrijf en haar advertentiestatus met jouw webbrowser. Problemen bij het uitzetten? Bezoek dan de pagina met help page.


Privacy-organisatie Bits of Freedom vindt het volg-me-niet-register niet ver genoeg gaan. De organisatie vindt dat internetgebruikers ook vooraf moeten kunnen aangeven of ze willen dat hun surfgedrag wordt gevolgd.
"Internetgebruikers mogen niet worden bespied totdat ze aangeven dat het okee is. Eerst kiezen, dan pas volgen", aldus een woordvoerder. "Want een ongevraagde schoenenadvertentie is nog onschuldig, maar stel dat je informatie zoekt over rugklachten. Zulke privé-gegevens zouden makkelijk misbruikt kunnen worden."
Volgens de adverteerders worden alleen de zoekgegevens van een computer bewaard en niet die van een privépersoon. Toch wil ook de Tweede Kamer dat de wet hierover wordt aangescherpt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten