Respect voor dieren

maandag 30 juli 2012

Homeopathie (door Marcel)

Momenteel wordt er een hetze gevoerd tegen de homeopathie.

Homeopathie kan niet alle ziekten, zoals kanker, genezen, maar in veel andere gevallen worden goede resultaten geboekt. Zo herinner ik mij het geval van een meisje dat op haar achttiende nog last had van bedplassen. Chirurgie heeft haar niet kunnen helpen, homeopathie wel. Homeopathische medicijnen zijn nooit paardenmiddelen, wat andere medicijnen vaak wel zijn met al hun ernstige bijwerkingen.

Homeopathische artsen trekken ook veel meer tijd voor hun patiënten uit. Ze letten niet alleen op een bepaalde klacht of kwaal, maar op de hele mens, hoe deze uit zijn ogen kijkt, wat zijn psycho-sociale achtergrond is, enz. Een goede reguliere huisarts doet dit natuurlijk ook, maar homeopathische artsen doen het uitvoeriger, net als antroposofische artsen. Laatstgenoemden gebruiken sterkere geneesmiddelen, met alle risico's die reguliere medicijnen ook kunnen hebben. Tenslotte bestaat er tevens een antroposofische kankerbehandeling ter ondersteuning van de reguliere kankertherapie.

18 opmerkingen:

  1. Voor de dieren hebben homeopathie en antroposofische geneeskunde het voordeel dat homeopathische en antroposofische artsen een broertje dood hebben aan vaccinaties. Zij vinden dat je van een ziekte vaak zo goed opknapt, er juist sterker door wordt. Antroposofen zien ziekte als een leerproces dat je moet doormaken. Omdat er voor de uitvinding van vaccins dierproeven worden gedaan, zijn homeopathie en antroposofische geneeskunde dus diervriendelijker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Piet van Vliet15 juli 2012 om 17:54

    Aan de andere kant wordt in die kringen slangengif als medicijn gebruikt. Hoe komen ze daaraan?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Misschien zijn ze met die slangen naar een fractievergadering van de PVV gegaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Of ze verzamelen de uitingen van PVV'ers en spuiten die in bij een patiënt die bv. bloedvaatvernauwing in een been heeft. Zolang ze die maar niet in de hersens spuiten, kan het geen kwaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dus de PVV is de Partij Voor de Volksgezondheid? Is het een groep gebedsgenezers?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe je ook over gebedsgenezing mag denken: er wordt geen vivisectie voor gepleegd. Ik stel voor dat de Partij voor de Dieren haar seculiere karakter vaarwel zegt en op alle bijeenkomsten voor zieke dieren en mensen bidt. Onderzoek heeft uitgewezen dat patiënten voor wie is gebeden vaker beter worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het eerstvolgende partijcongres zou in Banneux kunnen worden gehouden. Dat is dichterbij dan Lourdes.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Inderdaad wordt het vuurtje van de homeopatie bij tijd en wijle weer opgestookt. Zo heeft Trouw er weer een wijsneus bij: Asha ten Broeke, die er ook maar weer eens een column aan wijdde.
    Ten aanzien van de homeopathie kiest ze gemakshalve de veilige kant: die van de wetenschap. Zou je van een columniste juist niet een prikkelender, gewaagder stellingname mogen verwachten?

    De interne geneeskunde, de farmacie, - allemaal zgn. evidence based. Nochtans bieden ze, bij al hun pretenties, patiënten geen enkele garantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb Asha persoonlijk wat info gestuurd. Over de wetenschap van de sterke verdunningen. Over al die wetenschappers (waaronder 2 Nobelprijswinnaars) die zeggen: de critici hebben ongelijk, effect sterke verdunningen is een realiteit.
    Hier alles over homeopathie en wetenschap, en het vele vele bewijs:
    www.infowebweistra.eu/homeopathie-wetenschap.htm

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Laatstgenoemde website verdient zeker de aandacht. De homeopathie houdt zich nu ook met kankeronderzoek bezig, wat mijn homeopathische arts tientallen jaren geleden trouwens eveneens al deed. Het is wel erg jammer dat er in de homeopathie ook met proefdieren wordt gewerkt, zoals uit bovengenoemde site blijkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nee dat is niet de homeopathie die dat doet.
    Dat is een stukje over regulier kankeronderzoek.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Als mijn geheugen mij niet bedriegt, had ik op de site van Riny Weistra een Engels stukje gelezen waarin stond dat borstkankercellen gunstig reageerden op een homeopathische behandeling en dat dit o.a. bleek bij dieren. Als ik mij vergis, des te beter.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ter verduidelijking: het ging niet over diergeneeskunde, maar over diermodellen, dus dierproeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. www.infowebweistra.eu/homeopathie-wetenschap.htm, pagina-overzicht: De praktijk, Homeopathie en kanker: The Banerji Protocol, Beneficial effect of homeopathic medicines on breastcancer cells. Conclusie van het onderzoek: The findings demonstrate biological activity of these natural products when presented at ultra-diluted doses. Further indepth studies with additional cell lines and animal models are warranted to explore the clinical applicability of these agents.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het zijn dus niet de homeopathen die dierproeven nemen, maar allopathen die de resultaten van de homeopathie willen controleren op proefdieren. Deze dieren krijgen borstkankercellen ingespoten of er worden kankergezwellen bij hen ingebracht om te testen of de homeopathische therapie werkzaam is. Onopzettelijk werken homeopathen zo mee aan vivisectie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt (de organisatie van) homeopathen zeker verwijten dat ze zich niet tegen die proeven uitspreken. Het zou ze (nog) sympathieker maken.

      Verwijderen
  16. Van de homeopaten hoeven die dierproeven niet.
    Maar de niet-homeopaten willen het op deze manier bewezen zien.

    BeantwoordenVerwijderen