Respect voor dieren

donderdag 19 juli 2012

Wie wordt Dierenbeschermer van het Jaar?

Wie wordt Dierenbeschermer van het Jaar?

"De Dierenbescherming zet zich elke dag in om vergeten dieren te helpen. Dieren die zijn mishandeld, meegesmokkeld, opgehokt, doorgefokt of verwaarloosd. Maar dat doen we niet alleen. Regelmatig horen we berichten over mensen die op bijzondere wijze een dier hebben gered of die zich dag in dag uit inzetten voor dieren in nood. Zij komen in aanmerking voor de titel Dierenbeschermer van het Jaar of Jonge Dierenbeschermer van het Jaar (tot 16 jaar).
Kent u iemand die zich afgelopen jaar op bijzondere wijze heeft ingezet voor dieren? Draag hem/haar dan voor als kandidaat! Een vakkundige jury bepaalt welke vijf inzendingen genomineerd worden voor de titel Dierenbeschermer van het Jaar. Vanaf 24 september kan via deze website op de genomineerden worden gestemd. De winnaar wordt op 3 oktober bekend gemaakt tijdens een gala in Amsterdam.
Naast de Dierenbeschermer van het Jaar en de Jonge Dierenbeschermer van het Jaar worden ook awards uitgereikt aan een bedrijf, wetenschapper en overheidsinstelling/gemeente die zich het afgelopen jaar onderscheiden heeft op het gebied van dierenwelzijn."
***

Barend nomineert:

Als de vorige dierenbeschermer van het jaar hoofd is van het Centraal Dierenlaboratorium van de Nijmeegse Radboud Universiteit, dan is de voordracht voor dit jaar niet moeilijk, nee zelfs welhaast dwingend.
.
Ik kan maar één persoon bedenken die nog meer van dieren houdt dan Merel Ritskes en dat is natuurlijk niemand anders dan:




HENK BLEKER


(tekening: Siegfried Woldhek)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten