Respect voor dieren

vrijdag 18 januari 2013

Hoera, het is g e e n meisje!

.

In India hebben mannen een sterke voorkeur voor zonen omdat je een dochter eerst jarenlang moet voeden en verzorgen. Daarna moet je sparen voor een bruidsschat om haar te kunnen uithuwelijken. Vervolgens trekt ze bij de schoonouders in, waardoor je niets meer aan haar hebt. 

De vrouw wordt er vaak op aan gekeken wanneer er geen zoon geboren wordt: zij heeft het kind gebaard.
Dat is een gebrek aan voorlichting.
Want de vrouw geeft bij de conceptie alleen een X-chromosoom door. D.w.z. het chromosoom voor een meisje. (Zij heeft geen Y-chomosoom.)

De man daarentegen geeft òf een X-chromosoom of een Y-chromosoom door. Alleen in het laatste geval, wanneer de man het Y-chromosoom doorgeeft, is de baby een jongen: de combinatie van X- en Y-chromosoom.

Met andere woorden: als het geen jongetje wordt, ligt dat uitsluitend aan de man. Het kan de vrouw in ieder geval nimmer verweten worden.

2 opmerkingen:

  1. Interessante info. Het is hoe dan ook godgeklaagd dat in het grootste deel van de wereld vrouwen nog steeds worden onderdrukt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook in Nederland, waar de SGP bestaat en vrouwen in de katholieke kerk nog steeds niet tot priester of diaken mogen worden gewijd.

    BeantwoordenVerwijderen