Respect voor dieren

zondag 14 februari 2016

Hier bederft men de jeugd (reactie)

Ben zelf van mening dat je een kind enigszins al bederft door het dierlijk voedsel te geven. Want als je een dier laat slachten met alle terror van dien voor dat dier, dan aan het kind geeft om het zonder bezwaar óp te eten, waarom zou het dan in de ontwikkeling van de optiek van dat kind een issue zijn als de dieren naast voedsel ook gebruikt zouden worden om op te testen?
Zo’n kind krijgt de carnivorenmentaliteit dan met de paplepel ingegeven hetgeen al op een bepaalde manier tegen dieren aankijken was. Bij die hard veganisten (maar vaak ook bij vegetariërs die ook geen vis willen eten)  kom je zo goed als nooit tegen dat zij voorstander van dierproeven zijn. Hun kinderen krijgen met de paplepel ingegeven dat een dier een individu is dat recht heeft op een leven overeenkomstig zijn aard. 
Uiteraard kan het kind op latere leeftijd alsnog dieren als een voedselproduct of testobject gaan zien, maar die kans is dan wel héél erg klein aangezien de ouders het goede voorbeeld gaven. 
Het slechte voorbeeld dat Pasteur geeft, impliceert ook die connectie tussen vlees eten en  dierproeven gedogen. Maar de mensheid heeft helemaal niet het recht om te doen en laten met dieren wat hen goeddunkt en is beter af door dat niet te willen wat mij betreft.
 
P.C.
 

1 opmerking:

  1. Janny van der Molen laat Pasteur ook nog "Natuurlijk!" zeggen als het eten van vlees erbij gehaald wordt.
    Die vrouw is wel heel erg.

    BeantwoordenVerwijderen