Respect voor dieren

donderdag 18 februari 2016

Partij voor de Dieren (Rotterdam)





Stel je woont in Rotterdam en je hebt iets gehoord over dierproeven in jouw stad. Je wilt er meer van weten. Hoe staat de PvdD-fractie daarin?

Stel je woont in Rotterdam en je wilt weten meer weten over Blijdorp. Hoe staat de PvdD-fractie daar tegenover? Welke initiatieven neemt ze?

Je denkt: ik kijk eens even op de website van de Partij voor de Dieren (Rotterdam):

https://rotterdam.partijvoordedieren.nl/

Welnu, dan kom je van een koude kermis thuis. Je vindt er namelijk, hoe je ook zoekt, geen enkele relevante informatie over deze (en andere) onderwerpen. Als je uiteindelijk de zoekmachine op de site gebruikt, word je via Google geleid naar de centrale website van de Partij, waar je heel in het algemeen diverse standpunten vindt. Maar dat was niet je bedoeling.

Vervolgens ga je je vragen naar de fractie mailen, en bied je, voor zover daar behoefte aan is, je diensten aan. Dat levert niet meer op dan schrik en verwarring bij de fractie.

Als je een kleine week later dan nòg een vraag stelt, krijg je niet eens antwoord meer!

-----------------------------------------------------


Ik heb nog iets verder op internet gekeken dan mijn neus lang is en kom tot de volgende conclusie. (Als ik het mis heb, hoor ik het graag.)

De Partij beheert alle websites centraal. De afzonderlijke fracties hebben daarover feitelijk geen zeggenschap: het format ligt vast. Kleine aanvullende tekstjes, bijv. over bomen, worden wel geaccepteerd.
Gezien mijn ervaringen met de R’damse fractie moet ik zeggen dat ik dat ook wel begrijp. De goeden niet te na gesproken moet gezegd worden dat het die fracties ontbreekt aan deskundigheid, erger: interesse. Zelfs in de tweede stad van Nederland worden de belangen van dieren niet verder behartigd dan in de kantlijn. Bij deze stand van zaken kun je begrijpen dat de Partijleiding geen ‘avonturen’ wil op de website. Tegelijk mis je daardoor natuurlijk wel de enorme wervende kracht die van goede sites zou kunnen uitgaan. Kennelijk is de Partij (nog?) niet in staat de volksvertegenwoordigers beter op te leiden.

 ***

PS. VANDAAG is er een berichtje over Blijdorp geplaatst!

2 opmerkingen:

  1. Deze partij wil geen mensen met hersens en initiatief.... Laat staan een volwassen en 'ondernemingsvolle' partijafdeling met goede interpretaties en aanpak van de problemen die op het moeizame pad van dierenwelzijn liggen.
    Het ontbreken van 'professionaliteit' bij de werkgroep R'dam heeft volgens mij dan ook eerder te maken met het gebrek aan daadkracht en kundigheid van het partijbestuur dan de wil van de afdelingen.
    Als men de mensen géén enkele verantwoordelijkheid geeft dan zal men dat ook nooit leren en zal alles vanuit de hoogste partijgelederen gestuurd worden. Ik denk dus dat men misschien niet zomaar de werkgroep R'dam van onkunde kan betichten. Al zou men willen, dan nog worden alle initiatieven en kennis in de kiem gesmoord.
    Deze partij wil slechts alleenheersen en de zgn. leden oproepen als zij het nodig acht. ....meer wil men niet.
    Daar heeft de afdeling in R'dam waarschijnlijk ook onder te lijden...zij worden vanuit de partij dom gehouden.
    Deze partij is eigenlijk een éénmans/vrouw partij ...net als de SP en de PVV...dát zullen ze niet zo leuk vinden, maar het is wel de realiteit....en ENG!

    BeantwoordenVerwijderen