Respect voor dieren

vrijdag 4 maart 2011

De haas in de marathon

'De haas in de marathon', of: wat je niet leest op partij voor de dieren.nl

De Partij voor de Dieren heeft het er bij deze verkiezingen slecht afgebracht. Ze verloor een zetel in Noord-Holland en ook de enige in Limburg (van bestuurslid Frank Wassenberg!).

Geen enkele zetelwinst staat er tegenover. In zeven provincies is de statenvertegenwoordiging - met 1 zetel - gecontinueerd.

Dit is een flinke tegenvaller aangezien de Tweedekamerfractie in de peilingen al enkele weken op drie zetels stond. Verwacht mocht dus worden dat de partij daarvan de vruchten zou plukken. De ‘partijleider’ ging al zover te voorspellen dat de PvdD in de Eerste Kamer zou groeien van 1 naar drie zetels! Met de namen erbij: naast Koffeman zouden Birgit Verstappen en Erno Eskens hun opwachting maken.
Een trio van een theoloog en een filosoof, en iemand die weinig of niks van dieren moet hebben.

Verkiezingsnederlagen worden door geen enkele partij ooit gezien als nederlagen. Dat heet ‘politiek’. Uitslagen worden ten allen tijde positief geïnterpreteerd. De Dierenpartij is daarop geen uitzondering. Want wat zegt Marianne Thieme over de uitslag?

Het gaat hartstikke goed want ‘de andere partijen hebben ons programma overgenomen’. ‘Wij zijn de haas in de marathon”.

Dat ze haar eigen verklaring tegelijk ontkracht door in een adem o.a. erop te wijzen dat de PVV aan de dierenpolitie geen prioriteit geeft, heeft ze blijkbaar niet in de gaten.

Ik interpreteer de uitslag als publieke desinteresse voor de PvdD-verkiezingsthema’s van de megastallen, de jacht, de natuur, de toekomst.

2 opmerkingen:

  1. De financiële crisis en de noodzaak van verzet tegen gekke Geert zullen hebben gemaakt dat alleen mensen die de afschaffing van georganiseerde dierenmishandeling als prioriteit zien op de Partij voor de Dieren hebben gestemd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wanneer de eigen portemonnee in het geding is, zijn principes het haasje in de politieke marathon.

    BeantwoordenVerwijderen