Respect voor dieren

donderdag 6 juni 2013

Kraaijer de verrajer


In 2012 maakte Paul Kraaijer op de televisie bekend dat hij, met tussenpozen, gedurende zijn halve leven, namelijk 26 jaar lang, voor de AIVD heeft gewerkt. Een eerloze verrader dus, die zich voor zijn diensten ook liet betalen. Ik veronderstelde altijd dat hij voor demo’s in Rijswijk (BPRC) uit Zwolle kwam, nu blijkt dat hij een appartement van de AIVD in Almere bewoonde (en reiskosten vergoed kreeg).
Wat hij precies bereikt heeft is niet duidelijk; alleen bekende hij een smerig spel te hebben gespeeld met de 'Vegan Streaker'. Kraaijer was bang dat deze de koninkijke familie wat zou aandoen. Mooie aanhangers heeft die familie!

Dat hij met zijn bekentenis komt is ‘omdat hij schoon schip wil maken’. Iets van een geweten heeft ook deze man dus nog wel. Verwant met degene die dierproeven doet: een restgeweten. Het doel heiligt de middelen. Kraaijer voegde er nog maar gauw aan toe dat hij hoopte dat zijn optreden ook als waarschuwing zou dienen voor organisaties van dieractivisten!

Wat ik in Kraaijer waardeerde was zijn trouw: bij iedere demo tegen dierproeven was hij er.
Daar kwam bij dat hij heel actief was met een website/blog over Animal Rights. Die ververste hij dagelijks. Een tijdje hebben we elkaars blog gevolgd, maar ik verloor mijn interesse omdat ik hem te feitelijk vond: niet-opiniërend. Ook hij haakte af bij mijn blog, ik weet niet waarom.
Een gesprek heb ik met hem eigenlijk nooit gevoerd, ook niet op locatie. Hij was het type sfinx. Zocht ook geen contact, vreemd genoeg. Voer voor psychiaters.

De man is geëmigreerd naar Suriname. Ook daar gaat hij de wereld verbeteren. De burgers zijn gewaarschuwd.

***

N.B. Dit is de tweede keer dat ik een dergelijke bekentenis verneem. Enkele jaren geleden maakte een mij bekende, Haagse studente bekend dat zij korte tijd voor de AIVD geïnfiltreerd had. Ze deed dat om er een renpaard op na te kunnen houden...

14 opmerkingen:

  1. Alle maatschappijkritische groepen moeten helaas rekening houden met infiltratie. Laten wij ons niet erdoor weerhouden te doen wat ons geweten ons ingeeft en laten we niet paranoïde worden. Gewoon opletten is het beste, dunkt mij. Niettemin blijft het pijnlijk als iemand die je altijd hebt vertrouwd een verrader blijkt te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat Kraaijer zich als een sfinx gedroeg, lijkt mij logisch voor een spion. Hij mocht niet spontaan en dus loslippig zijn. Ik denk dat hij gewoon een avonturier was die wat spanning zocht. Dat hij juist spioneerde bij een antifascistische groep en bij de dierenrechtenbeweging, bewijst m.i. dat hij niet deugde. Hij had beter bij uiterst rechts kunnen infiltreren.

    Enfin, in Suriname kan hij zijn diensten aanbieden aan Bouterse, ook al zo'n louche figuur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In het Telegraafartikel zegt hij dat hij er goed van kon leven...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dan is het dus een ordinaire opportunist en geen idealist. Goed dat hij naar Suriname is opgekrast.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Op dit blog heb ik even wat rondgeneusd. Paul Kraaijer heeft in november 2009 een foto gemaakt van een demonstratie van de Antidierproeven Coalitie bij Organon. Toch aardig dat hij die foto niet alleen aan zijn baas, de AIVD, heeft gegeven, maar ook aan Barend!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dierenactivisten infiltreren in dierproeflaboratoria, abattoirs, circussen, op veemarkten, in de bio-industrie en bij veetransporten. Men houdt elkaar in de gaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat is nou net het verschil: waar infiltreer je en met welk doel?

    Als Kraaijer geïnfiltreerd had in de door jou genoemde bedrijven, dan had ik hem een held gevonden.

    Iemand van het kaliber van Günter Wallraff.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mata Hari schreef hierboven al dat Kraaijer niet deugde. Als het hem om het geld te doen is, kan hij juist beter infiltreren in de kringen van Bouterse om info door te spelen aan de CIA. De Amerikanen zullen hem meer kunnen betalen dan de Surinamers.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Op www.indymedia.nl staat dat Paul Kraaijer de Partij voor de Dieren probeerde te ontwrichten. Hij zou hebben gestookt tussen Esther Ouwehand en Marianne Thieme. Zelf zou hij op de hand van Esther zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Kolder.

    De man bemoeide zich nergens mee, in ieder geval niet zolang ik hem ken.

    Op zijn websites kon je ook al constateren dat hij geen meningen had. Hij gaf alleen nieuwsfeiten, je moest zelf maar je conclusies trekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een spion houdt zich zoveel mogelijk op de vlakte. Niet opvallen in gedrag en uiterlijk is een eerste vereiste. Een lange regenjas en een gleufhoed zouden tegenwoordig juist wél opvallen. De huidige kledingvoorschriften voor een spion zijn: een spijkerbroek, een onopvallend overhemd of T-shirt, sportschoenen en géén hoofddeksel. Kortom: het uniform van de meeste Nederlanders die je op straat ziet.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Günter Wallraff is inderdaad fantastisch. Zoals hij vroeger vermomd als Turk de behandeling van gastarbeiders aan de kaak heeft gesteld, zo heeft hij nu de trucjes verklapt die werkgevers leren om van personeel met een vaste aanstelling af te komen: iemand hetzelfde werk laten doen bij een andere werkgever, bij wie hij eerst een proeftijd heeft, waarna hij gemakkelijk kan worden ontslagen; iemand als zelfstandige zonder personeel voor het bedrijf laten werken; pesten door collega's aanmoedigen; werknemers onder druk zetten om belastende verklaringen over een collega af te leggen. Goed dat er mensen zoals Günter Wallraff bestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. De AIVD probeert al jaren dierenbeschermers zwart te maken, en verspreidt zelfs leugens om haar doelstellingen te bereiken. In AIVD rapporten is o.m. EDEV - Een DIER Een VRIEND vals beschuldigd van terrorisme; maar daar toch nog nimmer voor veroordeeld - omdat dit gewoon n legale organisatie is die buiten burgerlijke ongehoorzaamheid niets illegaals doet.

    En iedere nieuwe minister laat weer een onderzoekje doen - erg vermoeiend, vooral wanneer Wikipedia wordt gequoted over onzin die iedereen daar maar kan publiceren; waarna vervolgens op Wikipedia hetzelfde AIVD rapport als bron wordt neergezet .. is Wiki soms onderdeel van de speelplaats van de AIVD? En de politiek maar blind dierenbeulen nalullen over dit soort zaken zonder ook maar iets te controleren.

    Ondertussen kunnen dierenbeschermers niet eens aangiftes doen bij de politie van mishandeling door dierenbeulen bij de zoveelste circus- of slachthuisactie. Activisten, wanneer de politie aangiftes weigert aan te nemen: klachtenprocedure bij de burgemeester! De politie MAG GEEN aangifte weigeren (hooguit de Off van Justitie, waarna je die kan dwingen met een Art.12 procedure).

    Ja, de NL geheime diensten (in deze van het 'meldpunt dierenactivisme') hebben zelfs gepoogd EDEV-personeel te werven als spion - en toen dat niet lukte hun ouders en grootouders bezoekjes gebracht (sick).

    BeantwoordenVerwijderen
  14. "Grootmoeder, wat hebt u een grote oren."
    "Dat is om beter te horen, mijn kind."

    BeantwoordenVerwijderen