Respect voor dieren

woensdag 12 oktober 2011

Orka Morgan (door Pjotr)


Ik dacht op dit blog wel iets aan te treffen over het laatste nieuws over Morgan de Orka

 (dus niet die andere Morgan: http://www.youtube.com/watch?v=iNEWimL7-vw
"Ooh, I never get any peace in this world... and I don't believe in the next")


De PvdD schijnt hier zich weer aardig te roeren. (Ja, Pjotr kwam even langs)

1 opmerking:

  1. Dat is schrikken: P j o t r !
    Niettemin welkom thuis.

    De orka Morgan is niet zo eenvoudig, zie Happy Feet in Nieuw-Zeeland, de pinguin die na veel moeite en zorg vrijgelaten werd. En vervolgens verdween.
    Er is dus een wijs politicus nodig om de juiste beslissing te nemen. Het spreekt welhaast vanzelf dat je dan niet bij Bleker moet zijn. Nog minder bij de leiding van het Harderwijkse Dolfinarium die het dier al veel te lang vasthoudt. Dat is gewoon treiterij en vooral: het willen meepikken van een graantje van de publiciteit rond het dier.

    Want hoe je het ook wendt of keert, plaatsing in enig dolfinarium, als attractie voor toeristen, dat kan natuurlijk NOOIT de bedoeling zijn. Het dier moet vrijgelaten worden, uiteraard onder de beste condities. Nieuw-Zeeland gaf een prachtig voorbeeld met Happy Feet. Als het dan onverhoopt toch nog misgaat, dan is dat overmacht; dan hebben wij er alles aan gedaan.

    De Orkacoalitie probeert ook langs juridische weg het dier vrij te krijgen. Voor een bijdrage in deze kosten rek.nr. 19.84.26.194 t.n.v. Orka Coalitie. [www.orkacoalitie.nl]

    BeantwoordenVerwijderen