Respect voor dieren

donderdag 20 oktober 2011

Oss

3 opmerkingen:

  1. Waarom geen foto van het hart dat woensdag is gevormd door 70 demonstranten voor de proefapen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeie vraag!
    Een foto van de hartformatie had alleen van bovenaf genomen kunnen worden, en dat was totaal niet mogelijk. Je vindt hem dus ook niet op de website van de organisatie:

    http://www.stopdierproeven.org/new_site/component/content/article/75-voorpagina/517-150-mensen-vormen-levend-hart-voor-de-vrijheid-van-msd-apen.html

    In feite was er van die formatie dus niets te zien!

    De mensen die het hart vormden, stonden ook nog eens met de gezichten naar elkaar. En dus ook met hun posters! Ze hadden beter met de rug naar elkaar kunnen staan en met de posters naar de buitenkant, dan had de voorbijganger er tenminste nog iets van kunnen zien.

    -----

    De afgebeelde staalconstructie die ter plaatse de os voorstelt, vond ik indrukwekkend. Het straalt de kracht van het dier uit. Gedurfde, originele vormgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ossen, stieren en olifanten sterk zijn, bewijst dat plantaardig voedsel ook krachtvoedsel is. Mensen denken vaak ten onrechte dat vlees versterkend is. Roofdieren hebben dit natuurlijk wél nodig en aaseters zoals ik ook.

    Het afgebeelde kunstwerk is zeker prachtig, maar de nadruk leggen op de kracht van mannelijke runderen moedigt het stierenvechten en het sarren van stieren aan.

    BeantwoordenVerwijderen