Respect voor dieren

woensdag 12 oktober 2011

'Verlos ons van het CDA'


Ger Koopmans
Het CDA heeft woensdag de Liegbeest-verkiezing gewonnen. Wakker Dier wijst de prijs jaarlijks toe aan producten, reclames of uitspraken die niet zo diervriendelijk zijn als ze op het eerste gezicht lijken.
CDA-Kamerlid Ger Koopmans nam de trofee woensdagmiddag in ontvangst. De voormalige boer uit Limburg zei eerder dat 'foie gras verantwoord is geproduceerd' en 'het CDA beter is voor de dieren dan de Partij voor de Dieren'. 

Pertinent onjuist, vindt Wakker Dier.

Foie gras mag volgens de stichting pas zo genoemd worden als de lever van een gans of eend vier keer groter is dan normaal. Dit zou alleen kunnen door dieren onder dwang voer toe te dienen via een trechter. 

Ook stemt het CDA in de Tweede Kamer in driekwart van de gevallen tegen moties voor dierenwelzijn, motiveert Wakker Dier de keuze.

"Als de waarheid een leugen wordt genoemd wil ik de Liegbeesttrofee graag in ontvangst nemen", reageert Koopmans. Hij benadrukt dat het CDA zich niet alleen bezighoudt met dierenrechten in Nederland, maar ook belang hecht aan Europese en wereldwijde regelgeving. Volgens het Kamerlid is Nederland 'een voorloper op het gebied van verduurzaming en diervriendelijke stallen'.

De afgelopen maanden kon gestemd worden op negen genomineerden. Het CDA kwam als winnaar uit de bus met dertig procent van de ruim achtduizend stemmen. 

Commentaar
Of het nu om Koopmans, Ormel, Bleker, Verburg, Veerman of iemand anders van het CDA gaat - als het om dieren gaat zijn het stuk voor stuk figuren van het a l l e r l a a g s t e allooi.
Erger nog dan de VVD. 
De VVD staat in het algemeen onverschillig tegenover het dier - het CDA daarentegen vertegenwoordigt vrijwel steevast uitbuiting en mishandeling. En let op: dit onder het mom van 'rentmeesterschap', m.a.w. ook nog op bijbelse grond. "Hier staat ik, ik kan niet anders dan dieren misbruiken en mishandelen."

Bij iedere verkiezing is de bede van de Partij voor de Dieren dan ook: "VERLOS ONS VAN HET CDA."
In de taal van de Kerk: 'Libera nos a malo'.

2 opmerkingen:

  1. Het CDA mag wel eens bij Franciscus van Assisi te rade gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het CDA munt ook niet uit in mensvriendelijkheid, anders zou het niet collaboreren met de PVV. Neem bv. de kwestie Mauro.

    BeantwoordenVerwijderen