Respect voor dieren

dinsdag 20 september 2011

Gerdje van de Antidierproevencoalitie

De Antidierproevencoalitie (ADC) is een actiegroep (stichting) die bestaat sinds 2007. Haar kracht ligt o.a. daarin dat zij een achterban heeft in Nederland en België en in beide landen dan ook geregeld acties organiseert. In België ligt het front in Leuven, waar met de goedkeuring van burgemeester en praatjesmaker Louis Tobback o.a. proeven met apen gedaan worden.
Het Nederlandse front ligt in Rijswijk, voor de apenhel van het BPRC, en in Tilburg, tegen de apenhandelaars gebr. Hartelust.

Dierproeven laten ons niet met rust. Steeds blijkt dat weer opnieuw. Van de Dierenbescherming is allang niets meer te verwachten; ze heeft eenmalig naam gemaakt met de strijd tegen genetische manipulatie. Na het vertrek van Michiel Linskens (2000) vond zij het mooi geweest en hing haar lier aan de wilgen.

Proefdiervrij is een even bleke, ongeïnspireerde organisatie.

Het was deze stand van zaken die schreeuwde om een nieuwe beweging: het ADC.
___

De vorige minister van LNV was zo ijdel dat zij van onze centen een tijdschrift in elkaar liet zetten onder de naam Gerda. Je kon toen dus kiezen tussen de Linda en de Gerda. De laatste prees voornamelijk de intensieve veehouderij aan.

Dit bracht het ADC op het idee zijn burgerinitiatief voor een verbod op honden- en kattenexperimenten kracht bij te zetten met een tijdschrift, onder de naam 'Gerdje'. 
Gerda Verburg lag er als minister alweer uit, toen het blad onlangs verscheen.

Het is een erg mooi, op glanzend papier gedrukt, full colour glossy geworden. Uitgegeven in eigen beheer, 27 bladzijden, A-4 formaat (ongedateerd). Aangeboden aan het parlement bij de indiening van de petitie omtrent het burgerinitiatief.

Een van de steunpilaren van het ADC is André Menache, een dierenarts die op verschillende wijzen bij de strijd tegen dierexperimenten betrokken is. Een interview met grote foto van hem in het blad. Ook daarin een column van Bouma, bestuurslid PvdD. Daarnaast levert de redactie zelf nog verschillende andere bijdragen.

ADC: van harte aanbevolen! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten