Respect voor dieren

woensdag 7 september 2011

Olifant-vriendelijke checklist


• Gaat het om een olifantenshow, dus om olifanten die kunstjes vertonen? Niet doen! Om olifanten zover te krijgen, ondergaan zij vaak wrede trainingen met zware lichamelijke en geestelijke mishandeling.
• Wordt er een ritje op de rug van een olifant aangeboden? Stap niet op! Bij ritjes zitten meestal meerdere mensen in een mand op de rug van de olifant. Het zadel en het gewicht van de passagiers veroorzaken verwondingen en vormen een te zware belasting voor de olifant.
• Wordt de olifant tussen de shows en ritten door aan een ketting vastgelegd? Pas op, dit is niet diervriendelijk! De olifant kan letterlijk geen kant op, vaak het grootste deel van de dag en de hele nacht.
• Gebruikt de mahout (olifantenbegeleider) een haak? Oeps, dit riekt naar dierenmishandeling! De olifantenhaak wordt gebruikt op gevoelige plekken van de olifant, zoals de oren, om commando’s kracht bij te zetten.
• Wordt er gefokt met olifanten? Alarmbellen rinkelen! Baby-olifantjes zijn erg in trek bij olifantenkampen, omdat ze bezoekers trekken. Helaas is de kans zeer klein dat deze baby-olifanten ooit in het oerwoud worden vrijgelaten. En de groep olifanten die leven in gevangenschap wordt steeds groter.
www.olifant.nu


Geen opmerkingen:

Een reactie posten